Special Weekly

Me & You

“Pravets golf spa”

Съчетание на лукс, релакс и природа

На петдесет километра североизточно от София, в подножието на Стара планина до Правец се изгражда ldquo;Pravets Golf amp; SPArdquo; - едно изключително съчетание между лукс, релакс и природа.


На петдесет километра североизточно от София, в подножието на Стара планина до Правец се изгражда Pravets Golf amp; SPA - едно изключително съчетание между лукс, релакс и природа. nbsp;Pravets Golf amp; SPA е комплекс, който включва голф игрище, хотел и недвижима собственост.


Инвестицията е на обща стойност около 100 млн. лв. Тя ще бъде реализирана до средата на 2010 г. от Тера Тур Сервиз ЕООД, компания с повече от 10 години опит в инвестирането и управлението на ваканционни и жилищни комплекси.


Проектът на игрището за голф е изготвен от Harradine Golf. Компанията е основана през 1929 г. Голф игрището в Правец отговаря на всички стандарти на PGA (Асоциация на професионалните голф играчи) и разполага с 18 дупки. То е класическо Par 72 с две начални и крайни дупки, с обща дължина от 6nbsp;510 метра и позволява провеждането на международни състезания. В комплекса има и тренировъчно игрище, подходящо за обучение и практика на начинаещите. Базата на голф клуба включва зала за членовете на клуба, ресторант, магазин за nbsp;голф оборудване и наем на голф колички, паркинг за посетителите.


Проектът на хотелския комплекс, къщите, вилите и апартаментите е дело на колектива на Проарх ЕООД. Фирмата е разработила и реализирала успешно проекти за повече от 27 хотелски комплекса - морски, планински и градски, в България и други страни, както и множество жилищни, офисни и стопански сгради.


Хотелският комплекс ще бъде със застроена площ от 24 500 кв. м. Хотел Правец представлява луксозно съоръжение с общо 240 помещения - 212 стаи, 10 едностайни апартамента и екзекютив етаж с 8 стаи, 6 едностайни и 4 двустайни лукс апартамента, предлагащи всички удобства и услуги на своите клиенти. Хотелът е подходящ за провеждане на семинари, срещи и конференции. Залите са с 11 до 450 места, оборудвани с най-съвременните технологии. В хотела се намира уникален за България SPA център, предлагащ невероятно многообразие от процедури.


Уникална особеност на комплекса Pravets Golf amp; SPA е непосредстванета близост на Ловно стопанство Правец, което разполага с голяма и разнообразна популация от дивеч. Подобно съчетание на възможности за голф и ловен туризъм е изключително рядко в световен мащаб, което прави Pravets Golf amp; SPA желана дестинация за най-разглезените туристи.


Строежът на комплекса от апартаменти и къщи е на етап покривна конструкция.