Special Weekly

Me & You

Най-желаните подаръци

S 250 4164c7a7 9ade 413d a9b1 44eb14d7eb0c

Дрон с видеокамера

Дроновете станаха световно популярни след футболния двубой Сърбия-Албания, а квадрикоптерът, пуснат над Белград, дори предизвика дипломатически скандал. Вие обаче можете да използвате летящия "шпионин" с далеч по-благородни цели. Например, да проверите каква коледна украса подготвя комшията в съседната къща. Можете дори безнаказано да наблюдавате трескавите му празнични приготовления "на живо" на екрана на смартфона си (ако е iPhone или Android) или да документирате особеностите на обекта с прикачения фотоапарат. Внимавайте само да не го насочите по погрешка към банята или спалнята на "жертвата". Устройството е лесно за контрол, тъй като има автономна система за управление на полета, която контролира безупречно задвижващите витла. Безпроблемно е да фиксирате дрона над конкретна точка, докато снимате с 14 МР камера или правите видео с много висока резолюция. Имате опциите да маневрирате ловко или да го приземите незабелязано в "тила на врага", стига да се вместите в 25-те минути, колкото е максималният полет на коптера с напълно заредени батерии. Като цяло това е един чудесен начин за забавление за цялото семейство, който вероятно ще изпрати в историята традиционното пускане на хвърчило.
Цена около 200 лева

 

Стереограмофон

Ако искате да се радвате на неподправена и ведра празнична атмосфера вкъщи, е много важно да подберете подходящата музика. Какво по-романтично и вълнуващо усещане от това да извадите от скрина прашасалите, но "вечни" плочи с коледни песнички и тържествени класически изпълнения. Магията на ретрото и добрия стар винил е неповторима, но все пак трябва да потърсите апаратура, на която плочите ви ще засвирят. Защо не опитате с трискоростния стереограмофон. Той ще ви зарадва с една много приятна функция - да прехвърлите любимите си записи в цифрови версии с MP3 формат, без да използвате компютър. Така хем ще ги увековечите, хем ще стимулирате и наследниците си някой ден да ги прослушат. Но модерния грамофон има и други съвременни "оръжия". Разполагате с опциите да превключите на дигитално радио или да уважите музикалните желания на гостите си чрез USB и SD/MMC портове, с които разполага устройството. Музикалната кутия е с вградени стереоколони и позволява да бъде командвана с дистанционно управление.
Цена около 120 лева

 

3D писалка

Коледна елха, гирлянди, звезди и блестящи топки. Това е обичайната декорация за Коледа, която грее във всеки дом. Ако искате да сте по-оригинални от приятелите и познатите си, украсете апартамента си с уникалната 3D писалка, която създава от нищото неповторими рисунки и фигурки. Вместо да използва стандартното мастило, "писалката-творец" изпуска термопластичен гел, който се втвърдява на мига и така творбата ви придобива завършена триизмерна форма. Достатъчно е да свалите от интернет чертежите на Айфеловата кула, на храм-паметника "Александър Невски" или пък изображение на Санта Клаус, пришпорващ впряга с еленчетата, да положите известна доза старание и тези чудеса ще оживеят в целия си блясък във вашия хол.  Нарисувайте столовете, масата, первазите, изобщо всичко, което ще повдигне настроението ви. Писалката се захранва от електрически кабел и има две скорости на работа, които се избират с натискане на бутон. Продава се в пакет с 50 пълнителя от всички цветове на палитрата, така че имате богато поле да развиете празничното си въображение.

Цена 160 лева


Семената на желанията

Някои от най-хубавите неща в живота се нуждаят от малко грижа, култивиране и търпение, за да разцъфнат в цялата си прелест. Например „градината на желанията“, с която можете да изненадате приятно любимите си хора. Това е комплект от шест различни семена със специална „мисия“, които можете да засадите на двора или в саксии на терасата си. Всяко едно от тях отговаря на съкровено желание.  Декоративният грах ще ви донесе приятелство, силата се крие в цветовете на карамфила, незабравката е любовното цвете, душевната чистота е поверена на маргаритката, щастието е в лавандулата, а изящната гипсофила е символ на радостта.  Просто осигурете на домашните си семенца достатъчно вода и слънчева светлина и се наслаждавайте на гледката как вашите желания разцъфват.
Цена 30 лева

 

Гурме кошница
Често, когато дойде време да покажем колко много ценим приятелите и семейството си, не можем да решим какъв подарък биха оценили най-много. Ако за пореден път сте затруднени да намерите най-доброто и желаното за специалните хора в живота ви, подарете „гурме“ кошница. Гаранция, че щастливците, които я получат, ще ви благодарят дълго след като празниците са отминали. Най-приятната част е, че вкусните изкушения от екстра качество могат да бъдат аранжирани според предпочитанията на получателя. Например един фитнес маниак ще се трогне, ако открие в кошницата си пресни плодове, първокласни сурови ядки и други здравословни продукти. Естетите с изискан вкус ще открият насладата в комплект от подбрани вина и скъпи сирена. Изненадайте хората, обичащи да си похапват, с комбинация от кенчета с бира, луканки и филета.  Кой не би се зарадвал от шоколадова гурме кошница, допълнена от трюфели, бисквитки, сушени плодове, бонбони и ароматно кафе. Дамите не биха устояли на „спа пакет“ от ароматни соли за вана, ваучери за козметични процедури и масажи, изобщо всичко, което осигурява релакс и комфорт. Дайте размах на въображението си и ще бъдете оценени подобаващо.
Цена между 50 и 500 лева

 

Танцуващите тонколони
Празниците са идеалното време да организирате свое собствено музикално и светлинно шоу точно в средата на хола. За това ви трябва само един комплект тонколони Gadgetree Dancing Water MP3. Тези високоговорители на бъдещето използват многоцветни водни струи, които пулсират в ритъма на музиката, а ефектът е поразителен.  Включете колоните в компютъра си, iPod® или MP3 плейъра си и надуйте „рок до дупка“ на фона на играещите водни фонтани. Gadgetree Dancing Water генерират шест мултицветни LED светлини, които създават страхотните визуални ефекти. Съвместими са с всички аудиоустройства,  леки и лесно преносими са, така че позволяват без проблем да пренесете партито в съседите.
Цена около 50 лева