Special Weekly

Me & You

Най-големият снукър клуб отвори врати в София

България вече има своята най-голяма зала за снукър и билярд. Игралният център отвори врати на столичния булевардnbsp; Сливница 186 и разполага с четири снукър маси, седем пул маси, джаги и дартс, разказва Александър Хаджийски. Той, Олег Велинов и Веселин Трифонов, решават да създадат залата, която да събере на едно място почитателите на снукъра и билярда. Целта е всеки да може да се запознае отблизо с особеностите на игрите на маса, да присъства на републикански турнир или пък да гледа на живо финалите на Световното първенство по билярд или снукър. За специален гост на българския турнир през февруари бе поканен cf0шотландецът Джон Хигинс, който става професионален снукър играч още през 1992-а, когато е едва 17-годишен. Но въпреки, че приема поканата, Хигинс не успя да присъства на състезанието. След него може да поканим първия играч-левичар, който печели световната титла по снукър - Марк Уилямс и дори Ракетата - Рони О' Съливан, казва Хаджийски.


Задачата за създаването на най-големия билярден център у нас се оказва трудна, но не и невъзможна. Само за два месеца от бивш спортен салон, сградата, в която се помещава клубът променя изцяло визията си.


В новооткрития център се подготвиха и състезателите, които участваха в Европейското първенство по снукър, което се проведе в румънската столица Букурещ между 25 май и 5 юни. Българската страна беше представена от състезател номер 1 по снукър за cf0миналия сезон Велин Стефанов.


Освен снукър турнира International Open състезателите ще премерят сили и на Европейските първенства за мъже, жени и ветерани. Победителите в International Open и Европейското първенство за мъже си осигуряват участие в Основния тур при професионалистите.


Румяна Гочева