Special Weekly

Me & You

Кой ще спечели и кой ще загуби през 2015-а

S 250 2d6b5d32 d6c9 43da ac7e af7013a8e82a
S 250 4ae6f58b 261b 40a2 a4b8 b4f7d43b369d

Овен

Финансовото здраве на Овните през следващата година ще бъде отлично, за разлика от това на много знаци в зодияка. Успехът им ще се основава на готовността да проучват внимателно всички възможности преди да инвестират своя капитал.

Късметът ще е тях през настъпващата година, но не от самото начало. През първите месеци на 2015-а трябва се пазят от финансови мошеници, които ще им предлагат „прекрасни“ перспективи за влагане на пари. Струва си представителите на знака за изчакат до средата на годината, когато успехът ще започне да съпътства всичките им финансови операции. Важното е да не се главозамаят и да започнат да пръскат парите си, защото от време на време подобно желание не им е чуждо.

Телец

През 2015-а парите често няма да стигат на Телците, за да осъществяват плановете си. Те са толкова мащабни и грандиозни, че ще изискват значителни финансови средства. Окрилени от новите си идеи представителите на знака ще търсят средства оттук и там, разчитайки на успеха на проектите си, с надеждата да се издължат бързо от получената печалба. Не си струва обаче да разчитат прекалено на успеха си – втората половина на годината може да се окаже трудна и вероятността мнозина от тях да затънат в дългове е голяма. По-добре е да проучат детайлно възможностите и да обмислят всички рискове.

Близнаци

За хората родени под този знак новата година ще бъде твърде успешна във финансов план. Те дори ще успеят да натрупат спестявания. Колкото до разходите, по-добре е да ги избягват през 2015-а. Първо, инвестициите едва ли ще донесат на Близнаците желаните резултати, и второ, те ще имат нужда от пари още в началото на 2016-а, когато пред тях ще се изправи възможността да придобият нещо скъпо, например апартамент или автомобил.  

По тази причина представителите на знака трябва сериозно да помислят още от средата на следващата година дали трябва да дават пари на заем, дори за кратко време. Рискът през 2015-а да не получат средствата си обратно е твърде голям. Най-добре е да се въздържат от подобни действия – така ще запазят както парите си, така и приятелите си, дори с риск някои от тях ги обвинят в скъперничество.

Рак

През настъпващата година представителите на знака ще бъдат по-пасивни във финансовите си действия. Не само че няма да рискуват правейки безразсъдни инвестиции, но ще са по-предпазливи от всякога. Това няма да се отрази на личните им разходи, защото те така или иначе са осигурени от добрите постъпления през 2014-а.

Добрата, постоянна, макар и не много голяма печалба през следващата година, ще позволи на Раците да не се тревожат за близкото бъдеще и да живеят в комфорт. Представителите на знака може да започнат ремонт на жилището си още в началото на годината, а през пролетта да помислят за покупката на нещо по-сериозно, например вила или автомобил. Важното е да преценяват правилно финансовите си възможности и да не се съблазняват от мащабни придобивки.

Лъв

Лъвовете едва ли ще се откажат от прищевките си през 2015-а. Което не означава, че финансовите им постъпления ще нараснат. След не дотам успешния период в началото на годината, изпълнен с тревоги и вълнения за финансовото им състояние, през втората половина на 2015-а материалното положение на Лъвовете ще се подобри и те ще могат да продължат обичайния си начин на живот.

Повечето разходи през настъпващата година ще отидат за развлечения и пътешествия. Вероятно е необвързаните представители на знака да се охарчат здраво за своята сватба и за медения месец. Към края на 2015-а обаче ще им се наложи да икономисват и да бъдат по-сдържани в харчовете си. В този период е вероятно да получат изгодна инвестиционна оферта, която ще изисква солидна сума.

Дева

Представителите на този знак смело да разчитат на финансов успех през 2015-а.  Главният залог за очакваните доходи са трудът и усилията, които са положили през предишната година. Което означава, че Девите могат с чиста съвест да си отдъхнат или да продължат да работят, но без да се напрягат особено. Това ще им помогне да запазят силите си за бъдещи победи.

През настъпващата година обаче, представителите на знака трябва да се въздържат от рисковани финансови инвестиции, както и от даването на заеми. Вероятността да не получат парите си обратно е твърде голяма. В същото време Девите могат да разчитат на помощта на своите партньори в бизнеса, на добри приятели или на кредит, ако средствата им трябват за развитие или за осъществаване на нов проект.

Везни

През 2015-а Везните ще се нуждаят много повече от пари, в сравнение с другите знаци. Много е вероятно да придобият нещо скъпо още в началото на година, а през останалите месеци да връщат дългове, лишавайки се от доста неща. Ще им се наложи да се откажат от обичайни за тях удоволствия, макар че ще се мобилизират максимално, за да намерят резерви за нормално съществуване.

Евентуалните опити на Везните да поправят финансовото си положение по незаконен път, чрез някакви машинации или измама, със сигурност ще завършат с крах. Освен че трябва да се откажат от подобни идеи, не си струва да пробват и с хазартни игри. Настъпващата година не им носи късмет и най-вероятно Везните ще проиграят и това, с което разполагат.

Скорпион

Скорпионите често ще харчат повече, отколкото печелят, позволявайки си скъпи покупки, които не са им по възможностите. През 2015-а в представителите на знака ще се събуди жаждата за разкошен живот, ще им се прииска да опитат нещо ново, да пътуват до екзотични дестинации, да придобиват скъпи вещи и т. н., което изисква големи харчове.

За да осъществят плановете си Скорпионите ще търсят подкрепа от спонсор, който да поеме финансовите им задължения. Представителите на знака, които са с по-малко късмет, ще трябва да си потърсят втора работа, за да поддържат материалното си положение и реномето си на хора с възможности. От началото на втората половина на годината, обаче,  Скорпионите могат да разчитат на подобряване на финансовото им състояние.

Стрелец

Настъпваща година ще бъде много динамична и печеливша за Стрелците. Те ще се трудят упорито, влагайки спечеленото в спестявания или в собствен бизнес. Още в началото на 2015-а някои от тях ще започнат допълнително обучение, което ще им позволи да се издигнат в службата и да увеличат доходите си.

В същото време представителите на знака са склонни да не отказват помощ на роднини и близки, което може да ги остави без бели пари за черни дни. През втората половина на 2015-а обаче, е вероятно някои от Стрелците да имат нужда от солидна сума за лечение. Струва си да помислят за своето здраве, а в края на годината да отделят време за по-продължителна почивка в курорт или санаториум.

Козирог

Козирозите ще останат верни на принципите си през настъпващата 2015-а, благодарение на което ще увеличат доходите си, въпреки твърде трудния за този знак период.  Те ще трупат старателно пари и ще ги инвестират само в сигурни и проверени източници, които ще им носят сравнително малък, но постоянен и защитен доход.   

Възможно в някои от представителите на знака да събуди духа на авантюризма и да решат да забогатеят бързо, каквото и да става. Важното е да се въздържат от необмислени вложения, да не се подвеждат от неподходящи съветници и от собствените си желания, защото това ще доведе до загуба на пари. Още повече, че 2015-а  изисква предпазливост във финансите от всички знаци.

Водолей

През 2015-а Водолеите ще развихрят цялата си фантазия и ще разгърнат всичките си творчески способности, за да се обогатят максимално. При това ще се опитват да печелят още през първата половина на годината.

Предвид амбициите и таланта им да убеждават, представителите на знака със сигурност ще си намерят лесно спонсор. Дори проектът им да изглежда безумен или  прекалено рискован, Водолеите няма да отстъпят позициите си, което ще им позволи да поправят финансовото си положение. През втората половина на 2015-а представителите на знака ще намалят темпото, за да се порадват на резултатите от усилията си от началото на годината.

Риби

Представителите на Риби ще харчат повече, отоколкото печелят, въпреки, че ще положат максимални усилия да се задържат на повърхността. Така или иначе през 2015-а доходите им забележимо ще намалеят в сравнение с предишната година.

Може да се наложи и Рибите да потърсят втора трудова заетост или да помислят за друг източник на постъпление, за да се справят някакси със ситуацията. Опитите да сменят досегашната си работа също може да се окажат полезни. През есента е много вероятно спестяванията на Рибите да се окажат под заплаха и те да потънат в дългове, заради липсата на достатъчно приходи.