Special Weekly

Ексклузивна разходка из най-скъпите търговски улици

Дестинации на богатството и лукса

Шопингът в модните бутици е не само вълнуващо преживяване. Той отдавна си е спечелил и славата на терапия. Особено ако не сте от хората, които влизат в най-близкия мол, за да накупят всичко необходимо за сезона с един замах.


Усещането да се разходиш по някоя от най-скъпите търговски улици в света със сигурност е несравнимо изживяване. Затова ви предлагаме тазгодишната класация на най-съблазнителните места за шопинг маниаците.


Челната тройка на най-скъпите улици в света продължава да оглавява


5th Avenue

nbsp;


Разположено в луксозния район на Ню Йорк - Манхатън, то се е превърнало в емблема на града и със сигурност е мечта за мнозина търговци. Годишният наем от 23 000 долара на кв. м не само че не притеснява собствениците на луксозни бутици, но и бележи 72-процентен ръст в сравнение с 2009-а.


Разходката по 5th Avenue ви гарантира незабравими срещи с Градската библиотека на Ню Йорк, Рокфелер Център, музеите Метрополитън и Гугенхайм , Емпайър стейт билдинг . Със старите си имения и скъпи апартаменти улицата е символ на заможната част от Ню Йорк още от ХIХ век. А днес е притегателен център за известни личности, знаменитости от шоубизнеса или просто богати посетители. Но ако целта на посещението ви е да пазарувате, най-подходящото място за това е отсечката между 39-а и 60-а улица. Тук се намират най-престижните бутици и луксозни центрове на Louis Vuitton, Tiffany amp; Co., Gucci, Prada, Fendi и още цяла плеяда от най-реномираните марки. На 5th Avenue се намира и петата най-фотографирана сграда в Ню Йорк - магазинът на Apple.


Ексклузивната разходка из най-скъпите търговски улици в света логично отвежда на Изток - към Хонконг. Модерният мегаполис и световен търговски център предлага невероятни възможности за шопинг и вълнуващи преживявания. Именно тук се намира и


Russell Street

- втората в класацията за 2010-а най-скъпа търговска улица в света. С наеми от порядъка на 16 000 долара на кв. м на година тя напълно заслужава позицията си в рейтинга, а посетителите й могат да се наслаждават на изобилие и изкушения, които със сигурност надминават очакванията им.


Европа е представена в челната тройка от


лондонската Bond Street

Годишният наем в размер на 10 351 долара за кв. м й отрежда бронзов медал, но пък тя си остава най-скъпата в Европа. Известната още от ХVIII в. търговска улица се дели на Old и New Bond Street. Но в която и част да се намирате, едно е сигурно - ще откриете високо качество, лукс и също толкова високи цени.


Bond Street е правилната дестинация и за почитатели на изкуството - повече от един век тук се намира прочутата Sotheby's auction house. Колекционерите ще открият множество магазини за антики, а ценителите на лукса - бутици на ексклузивни марки за мода, козметика и бижута.


Следващата дестинация в рейтинга също е в Европа и по-точно в


Цюрих с неговата Bahnhofstrasse

Елегантна, лъскава и скъпа - това са епитетите, които тази улица напълно заслужава, а пазаруването в магазините й е истинско удоволствие.


И тъй като всички пътища водят до Рим, а тези на модата дори тръгват оттам, е време да се насочим към Италия, където стремежът и усетът за красивото са житейска философия.


Via Condott

- известна като улицата на модата във Вечния град, е истинска наслада за окото и предизвикателство за портфейла. Родината на Armani, Gucci, Damp;G, Salvatore Ferragano и още много други супербрандове е домакин на всички световноизвестни дизайнери, козметични компании и бижутери. Но какво е шопинг без Милано - световна столица на модата и открита сцена за творчеството на най-добрите дизайнери. Via Montenapoleone , или на галено


Montenapo

е най-елегантната и скъпа улица в града. Тя определено диктува модните тенденции в целия свят. Една разходка по Montenapo със сигурност ще сбъдне мечтата на много дами и ще ги накара да се върнат отново.


Със запазено място в челните позиции на всички класации е и признатата за


най-красивата улица на света

Champs - Elysees, която покорява мигновено с френския си чар и великолепие. Париж е известен като града с най-много и най-скъпи магазини. Тук 100-те топ луксозни световни марки имат над 150 търговски обекта, като за сравнение в Лондон са 125, а в Милано - около деветдесет. Бутиците на Louis Vuitton, Christian Louboutin, Chanel и др. на фона на величествените забележителности превръщат престоя във френската столица в прекрасно преживяване.


Класацията на най-скъпите търговски улици в света включва още Rue du Rhone в Женева, Pitt Street в Сидни, Montaigne в Париж, Столешников в Москва... И въпреки че техните позиции в годишните рейтинги се променят, красотата и духът им остават неподвластни на времето.