Special Weekly

Me & You

Breitling for Bentley – британски шик, швейцарска точност

S 250 805a754d 6eeb 46aa a664 0e5693fb1b92
S 250 159522f0 6a80 4a03 9168 7bd4aa976156

В далечната 1884 г. Леон Брайтлинг създава собствена компания, която век по-късно се превръща в един от най-реномираните производители на часовници в света. Breitling SA е семеен бизнес с централа в Гренхен, Швейцария, и един от последните независими швейцарски брандове. Всички компоненти на часовниците, включително и хронометрите, са собствена разработка и изцяло изработени от компанията.

Благодарение на изключителната прецизност и качество продуктите на Breitling бързо се превръщат в еталон за точност и лидер в категорията „висш пилотаж“. Неслучайно моделите на бранда намират широко приложение в авиацията. Иновативната разработка за 24-часово отчитане в сравнение със стандартното 12-часово и уникалната функция emergency watch превръща Breitling в любима марка не само на професионални пилоти, но и на запалени любители, копнеещи за висотите.

В основата на много от моделите на Breitling са ключовите Navitimer, Super Ocean и Chronomat. Силното и стилно излъчване на часовниците на бранда е въплътено в стабилен стоманен корпус, голям циферблат и прецизен хронометър. Breitling е символ на швейцарска точност, комбинация от изтънченост, традиция и лукс.

Неслучайно марката е любима както на ценители, така и на редица знаменитости. Един от най-големите й почитатели е Джон Траволта. Неговият избор е Breitling Navitimer - носител на авиаторски дух, уникална разработка на компанията, превърнала се в нейна запазена марка. Кристалното покритие на циферблата го предпазва от всякакъв вид надрасквания, а антирефлексното покритие запазва образа ясен дори при пряка слънчева светлина. Navitimer е водоустойчив, така че притежателите му спокойно могат да плуват, да се гмуркат или да се отдадат на други екстремни забавления. Издържливият часовник се предлага със стоманена или златна каишка.

Сред феновете на Breitling са още Харисън Форд, Дейвид Бекам, Томи Лий Джоунс, сър Ричард Брансън, дори самият Джеймс Бонд. Часовникът на Агент 007 от филма Thunderball случайно се озовава на гаражна разпродажба, където бе изтъргуван за символичните 25 лири. Малко след това попада в колекцията на Christie’s и сега си има нов собственик срещу впечатляващите 100 хил. лири.

Страстта на Breitling към съвършенство, иновативността наред с непреходния лукс, кореспондират отлично с философията на друга легендарна марка. Bentley е бранд, който не се нуждае от представяне, и сам по себе си е еталон на разкош, стил и професионализъм. Изключителното сътрудничество между двете легендарни компании дава ненадминати резултати.

Breitling е спонсор на Bentley в редица спортни мероприятия. В тяхна част е създаден и първият съвместен часовник на брандовете - Breitling Bentley 24 Le Mans Watch. Впоследствие от мощното им сътрудничество се появяват изключителни модели с ултрапрецизни „мотори“ - хронографи, облечени в злато, стомана или титан. Breitling for Bentley е повече от часовник - той е усещане за сила и елегантност, традиция и бъдеще, скорост и вечност. Той е часовник с характер, за хора с характер.