Special Weekly

Me & You

Академията за мода откри "Лятото на любовта"

Red Fashion Party събра във "Витоша Парк Хотел" едни от най-добрите български дизайнери и модни къщи заедно с прочути световни брандове. Тематичният ревю-спектакъл "Лятото на любовта", организиран от Ака­де­ми­я­та за мо­да с председател проф. Любомир Стойков, отправи посланието, че стилът, красотата, любовта и доброто са единство, без което не можем. Събитието беше с дрескод червено и представи актуални тенденции, кутюр колекции и много свежи предложения за лятото.

Гости на Red Fashion Party бяха носителите на приза “Златна игла” на Академията за мода, сред които Албена Александрова, Евгения Живкова, Жана Жекова, София Борисова, Мариела Гемишева, Светослав Колчагов и други.

Изключително успешният български дизайнер в чужбина - Иван Донев, пристигна от италианската столица специално за Red Fashion Party и за пръв път в България представи избрани модели от най-новата си колекция "Мост между културите". Тя е вдъхновена от Музея на ислямското изкуство в Доха, Катар, и представя една антична култура по иновативен начин с европейски стил.

Дизайнерът Христо Чучев показа своята най-нова сватбена колекция "Любовно сияние", в която залага на различни силуети, подчертаващи фигурата, и на материи като дизайнерски дантели и френски тюлове, коприна, шифон и др. в цвят екрю с акценти от кремаво и пепел от рози. Модна къща "Бандерол" с дизайнери Десислава Дамянова и Никола Карадамянов показаха официална колекция 2017 с иновативни комбинации от ефирни материи, дантели, 3-D елементи, блясък и съчетаване на цветове.

В духа на лятото бяха представени атрактивни аксесоари, бельо и бански костюми. Versace 19.69 показа колекция дамски чанти пролет-лято 2017, доминирана от италианската елегантност, стил и качество. Аксесоарите са ръчна изработка от 100% висококачествена естествена кожа, в богата цветова гама с модерен дизайн, индивидуален стил на линии, съвременни форми и материали в духа на съвременните тенденции. Bra Clinic - ексклузивен представител в България на световноизвестните брандове за бельо Panache, Marlies Dekkers и Bluebella - представи актуални предложения бельо и бански костюми.

Не липсваха и смели предложения за дамите с по-екстравагантен вкус. Аксел Харди демонстрира колекция с рециклирани облекла от парашути - "Адреналин", изработени от естествена коприна и памук. Мерлин Арно - носител на приза Златна игла 2017 в категория "Модна иновация" и единственият български дизайнер, поканен да участва с колекция висша мода в Couture Fashion Week по време на Филмовия фестивал в Кан, представи колекция, изработена от пера на екзотични птици. В ревю-спектакъла на Red Fashion Party участва и актрисата Борислава Стратиева (в тоалет на Вяра Георгиева - FEDE fashion studio), която бе сред най-добре облечените знаменитости на червения килим в Кан според класацията на прочутото лайфстайл списание „Венити феър“.