Special Weekly

Me & You

Кой е твоят камък?

Имат ли камъните тайнствени свойства? Според астролозите на всеки знак от Зодиака съответстват определени камъни и кристали. Украшенията, изработени от тях, пък могат да донесат успех на собственика им в определена област или да го предпазят от беди.


Смята се, че всеки камък има за покровител определена планета, която го дарява със сила. Но той придобива истинската си магическа мощ най-вече от своя притежател. Натрупвайки човешката енергия, камъните свикват със своя собственик. Затова, ако сте ги носили дълго време, те ще ви помнят цяла вечност. Най-важното е да изберете минерал или кристал, който съответства на вашия знак.


Някои камъни са изключително подходящи за хора с определени професии. Турмалинът например дарява с вдъхновение художниците, а аметистът - поетите и писателите. Камъните въздействат благотворно и в различни житейски ситуации. Неслучайно в епохата на Ренесанса при сключването на брак било прието да се подаряват пръстени с изумруд, защото камъкът засилва любовното чувство и покровителства бременните жени.


В този брой на Банкер Special продължаваме темата с представянето на камъните, които закрилят трите летни знака на зодиака - Близнаци, Рак и Лъв.


nbsp;


Близнаци


21.05 - 21.06


Това е първият истински летен знак. През него денят продължава да се увеличава, а нощта да се смалява. Знакът завършва малко преди Лятното слънцестоене на 26 юли, когато са най-кратката нощ и най-дългият ден в годината.


Близнаците имат лек характер, но са много променливи. Бързо схващат, обожават споровете и купоните и имат невероятната способност да водят двойствен живот. Освен това са находчиви, дръзки и изобретателни. На знака подхождат зелените, златните и жълтите тонове. Прекалено студените, мрачни и властни камъни може да потиснат Близнаците и дори да им навредят. Ако представителите на този знак усещат недостиг на енергия, могат да я черпят от червените камъни.


Подходящи за родените под този знак са берил (аквамарин) и хризопраз.


Берилът е камък със син цвят. Носи щастие в сърдечните дела, постоянство в чувствата, прави човека жизнерадостен и приветлив.


Хризопразът е характерен с всички нюанси на зеленото. Смята се за най-добрия талисман за деловите хора, защитава от завист и клевета. Златният пръстен с хризопраз предпазва от нечестни договори, опасности в търговските пътувания и материални загуби. Помага при заболявания на нервната система и при проблеми със зрението.


Близнаците могат да носят още ахат, сердолик, златист топаз, кехлибар, но не и украшения от нефрит.


Рак


21.06 - 23.07


Стихията на този знак е водата, затова и камъните, които му подхождат, са прозрачни - сини и зелени, както и слънчеви - светли и чисти. Ракът не се отличава със стремеж към лидерство, но му е присъщо желанието да стига до целта по най-краткия път. Бори се докрай, за да защити семейството, близките си и онова, в което вярва. Готов е да изтърпи доста неща в името на спокойната атмосфера, но когато реши да се оттегли, затваря всички пътища към себе си. Болезнено чувствителните Раци създават в околните лъжливото усещане за безразличие, но в същото време виждат, чуват и преценяват всичко. Не се препоръчват прекалено червените и монотонно тъмните камъни.


На знака подхождат лунният камък и изумрудът.


Лунният камък носи силата на лунните полета, затова е най-походящият амулет за хора, родени по време на пълнолуние или в понеделник - деня, управляван от Луната. Камъкът помага в любовта, за преодоляване на препятствията по пътя към щастието, както и за вземане на разумни решения.


Изумрудът е скъпоценен камък, който изостря ума на притежателя си. Той може да разкрива тайните на бъдещето. Прогонва кошмарите и тъгата, укрепва сърцето, спасява от треска и припадъци. Изумрудът е камък на любовта, мъдростта, хладнокръвието и надеждата. Хората, които го носят, живеят до дълбока старост и винаги са в добро настроение.


Подходящи са също аметист, опал, както и всички млечно прозрачни камъни.


nbsp;


Лъв


23.07 - 22.08


Квинтесенцията на знака Лъв е спокойният златист огън в края на лятото. Сините и тъмните планети Сатурн и Уран не оказват съществено влияние, затова пък се усеща въздействието на твърде мрачния Плутон. Лъвът е властен и благороден лидер, дисциплиниран изпълнител, но в същото време е честолюбив и суетен. Управляващата планета е Слънцето, което означава, че най-подходящите са златистите, оранжевите и светлите камъни. Те сякаш са попили топлата нега на отиващото си лято и златните багри на новата реколта. На Лъвовете обаче им прилягат и по-мрачни, но волеви и властни камъни, предвестници на бъдещата есен и зима. Единственото правило е представителите на зодията да не носят едновременно много тъмни и прекалено светли камъни.


Подходящи за знака се кехлибар и топаз.


На кехлибара се приписват много лечебни свойства. Спира задушаването, силното сърцебиене и кръвотечението. Носи здраве и сила на новородените, а необработените късчета, сложени под възглавницата, помагат при безсъние.


Топазът е амулет за пътешествениците, които тръгват към далечни земи. Позволява да се предвидят намеренията на врага, подсказва верните ходове в бизнеса, изцелява болести, дарява мъдрост на мъжете и плодовитост на жените.


Може да носят също жълт диамант, оливин и хризолит.