Special Weekly

Me & You

Техноидеи

S 250 00b074c7 514d 4d6a 847e 367f7ece3a40
S 250 422319ba 36ee 4833 aea6 73bf8fcaf97d

++iPhone 8 и iPhone 8 Plus

Apple го направиха отново. Новата генерация мобилни телефони - iPhone 8 and iPhone 8 Plus, се завръща с гръм и трясък на голямата сцена и ще вдигне летвата много високо за всички конкуренти на популярната марка. Устройствата идват в три нови цвята: космическо сиво, сребристо и златисто. Стъклото е седемслойно, изцяло устойчиво на вода и прах. Новите 4.7-инчови и 5.5-инчови Retina HD дисплеи, благодарение на True Tone, настройват баланса си спрямо обкръжаващата светлина за по-естествено възприятие и предлагат най-добрата цветова точност в този сегмент. Стереовисокоговорителите са с 25% по-мощни и осигуряват по-дълбоки басове и по-богато звучене на музиката, видеоклиповете и спикъра.
A11 Bionic, най-мощният и най-умният чип в използван някога смартфон, разполага с шестядрен процесор. Новият контрол позволява да се използват всичките шест ядра едновременно, осигурявайки до 70 на сто по-висока производителност при работа в мултирежим без допълнително натоварване на батерията. Интегрираният графичен процесор пък дава до 30% по-добра графика от тази на предишното поколение, което е отлична новина за феновете на тежките приложения и 3D игрите. Камерите на iPhone 8 Plus са персонализирани и индивидуално калибрирани, с нови жироскопи и акселерометри за точно проследяване на движението. Чипът разпознава сцени и дава невероятна графика при 60 кадъра в секунда, докато процесорът за обработка на изображения оценява осветлението в реално време.
Подобрената 12-мегапикселова камера  е с по-голям и по-бърз сензор, нов цветен филтър и по-дълбоки пиксели. Новият процесор за изображения осигурява усъвършенствана обработка на пикселите, широко заснемане на цветове, по-бързо фокусиране при ниска осветеност и по-добри HDR снимки, а новият quad LED True Tone Flash с бавна синхронизация води до по-равномерно осветени фонове и преден план. Всичко това значи изключителни снимки с живи, реалистични цветове и повече детайли. Новият фотоапарат предлага и най-високо качество на видеозаснемане с по-добра стабилизация на клиповете, 4K видео до 60fps и 1080p slo-mo до 240 кадри в секунда. iPhone 8 и iPhone 8 Plus поддържат HEIF и HEVC за двойна компресия и съхранение на два пъти повече снимки и видеоклипове. Apple маниаците ще трябва да приготвят между 1500 и 2100 лв., но това ще са добре похарчени пари.

FrontRow

В Ubiquiti Networks са измислили това устройство специално за най-взискателните любители на наблюдението. Камерата медальон FrontRow може да се похвали с нова технология, която позволява безпроблемно улавяне и споделяне на преживяванията в живота ни. Формата му е специално разработена така, че да е удобна за носене, и, за разлика от стандартните камери и смартфони, които трябва да се управляват ръчно, устройството е способно да работи автоматично.
FrontRow се носи с помощта на включената стилна верижка или с многофункционален магнитен клип. Камерите му се намират от двете страни на устройството, като основната е с 140-градусов широкоъгълен обектив и е два пъти по-мощна от тези на стандартен смартфон. Двете работят заедно с вградения микрофон.
Има и високоговорител, а с леснодостъпния бутон за кликване може мигновено да стартирате и да спрете много от функциите за заснемане на FrontRow. В режим на готовност батерията издържа до 48 часа. Устройството има потенциал да заснема видеоклипове в режим Story Mode до 16 часа и 2 часа в режим на предаване на живо. Пълното зареждането чрез чрез USB порта отнема само около 20 минути. FrontRow ще ви струва около 500 лева.

SMALT
Кой би предположил, че нещо толкова обикновено като една солница може да се сдобие с „интелект“? Но във века на технологиите, изглежда, всичко е възможно и доказателството за това е SMALT.  Диспенсърът със спортен и стилен дизайн притежава интегриран сензор, който ще ви помогне да овкусите правилно храната си, а вградената Bluetooth тонколона може да възпроизвежда музика по ваш избор.
SMALT е в състояние да установи перфектната доза сол и може сам да отделя измерените количества чрез вградените функции "разклащане", "една щипка" и "изсипване". Те работят благодарение на безплатно приложение, което е налице в платформите iOS и Android. Отделно от това потребителите могат да използват персоналния асистент на Amazon - Alexa, което превръща устройството в идеален помощник за хората, които контролират диетата си чрез мониторинг на консумацията на соли.
"Една от най-важните човешки потребности е чувството за принадлежност. Още от древността един от начините да отговорим на тази необходимост е събирането на цялото семейство около масата за вечеря. Това е мястото, където контактуваме, взаимно се оценяваме и се чувстваме значими. SMALT е нашият опит да подобрим това преживяване, плюс полезната функция за наблюдение на приема на сол", казва Бипан Сингх, основател на компанията Herb and Body, създател на оригиналното устройство. Цената на SMALT е малко "солена", но ако отделите 165 лв., забавлението на масата е гарантирано.

Rocket Bottle Plus
Хората, които всекидневно посещават местния фитнес, се нуждаят от най-здравословните напитки и храни, за да "изваят" тялото си по начина, по който искат да изглеждат. Това включва консумацията на правилния вид протеинови шейкове и други богати на витамини миксове. Тъй като постоянното размахване на шейкъра е досадно занимание, може да улесните живота си с Rocket Bottle Plusтози на Kickstarter. Преносимият зареждащ се блендер е сериозен кандидат да оглави всяка класация на най-полезните иновации.
С Rocket Bottle Plus сте отлично подготвени да сътворите любимата си напитка навсякъде и по всяко време. Устройството с капацитет от 650 мл. е въоръжено с 4 неръждаеми ножчета. Те осъществяват бързо и ефективно необходимото рязане, мачкане и размесване, защото се задвижват от двигател, осигуряващ невероятната мощност от 18 хил. оборота в минута. Преносимият Rocket Bottle Plus има елегантен и луксозен дизайн и същевременно може да се похвали с функционалността на повечето си "домашни" събратя.
Блендерът не пропуска и капка навън, така че не се притеснявайте, че ще омацате всичко наоколо. Чрез вградения USB портустройството може да функционира и като преносима батерия, с която при нужда да заредите мобилния си телефон или таблет. С едно зареждане Rocket Bottle Plus  ще ви направи до 20 смутита и ще работи за вас до 2 часа.

LG Hom-Bot Turbo+
Компанията LG винаги е знаела накъде духа вятърът в света на потребителската електроника. Компанията предлага богата гама от стилни уреди, които правят живота ни по-лесен и спестяват време в домакинството. Ако се чувствате уморени и отегчени от неизменното и монотонно почистване на пода с всевъзможни уреди, защо не възложите на прахосмукачка робот да свърши работата вместо вас? LG Hom-Bot Turbo използва по-интелигентен и тих метод за почистването на дома. Когато е активиран с Wi-Fi, роботът е свързан и с охранителната система благодарение на Google Assistant. Това е един от най-тихите вакуумни роботи, което означава, че семействата могат да слушат любимите си мелодии или да гледат любимите си шоута, докато LG Hom-Bot Turbo + изпълнява задачата си.
Водещият модел от трите разновидности на робота е златист и притежава функцията  hands-free, така че може да се ръководи с гласови команди. Той се отличава и с иновативен дизайн, който абсорбира вибрациите, намалява шума, а това е от значение при непокритите с мокет подове.
Най-доброто от всичко е, че двете камери, прикрепени към LG Hom-Bot Turbo +, му позволяват да прецизира почистването, гарантирайки, че няма да бъде пропуснат дори милиметър.
Роботът може да бъде активиран дистанционно с приложението на LG - SmartThinQ, достъпно за всеки смартфон с Android или iOS, и да се избере един от седемте режима на почистване. Комбото струва 1400 лв., но пък удоволствието от спестеното лично време си заслужава.