McLaren 675LT: лек, бърз и изчистен до съвършенство

Представяме ви поредният звяр от Уокинг, MC Laren 675LT ще се присъедини към 650S Coupe и Spider в новосформираната Super Series гама на McLaren. Британците уточняват, че автомобилът ще бъде най-лекият, най-бързият и най-изчистеният от всичко видяно преди него в спортното семейство.

McLaren 675LT носи духа на легендарната “Long Tail” версия на F1 GTR, с който компанията участва в “24 часа на Льо Ман” през 1997-а.. От централата казват, че при разработката на новия автомобил, инженерният екип се е концентрирал върху аеродинамиката, мощността, теглото и цялостното усещане зад волана. Според нас това са и най-важните черти на всеки спортен автомобил. Името е вдъхновено от мощността, така че може да се очакват 675к.с., произведени от познатия ни 3.8-литров V8 двигател с два турбокомпресора. Въртящият момент пък е нараснал до 700 нютон метра.

Още на първа предавка са налични 600 Нм, а максималният въртящ момент е достъпен на всички предавки от 5500 до 6500 оборота в минута. От компанията уточняват, че цялата механика и електрониката са настроени така, че да осигуряват максимално добро ускорение от място. Брандът McLaren все още пази в тайна динамичните характеристики на колата, но при всяко положение очакваме по-добри резултати от тези на 650S, който ускорява до 100 км/ч за 3 секунди и развива максимална скорост от 333 киломитра в час. В Уокинг моторът се е сдобил с нови настройки, по-леки компоненти и по-високо налягане на турбокомпресорите.

Моделът разполага с познатите от 650S форми, но с леки модификации по предната броня, както и с удължена задна част. Изпускателната система ще бъде изработена от титан и ще завършва с две крайни тръби, разположени под въздушната спирачка. Според шефовете на компанията тя осигурява 40% по-добро аеродинамично притискане в сравнение с 650S. По данни на McLaren 675LT е със 100 кг по-лек от 650S, което означава, че колата, от която ще бъдат произведени само 250 екземпляра, тежи 1330 килограма.