Магията на Терми Ердинг

След дългите и студени зимни месеци човек жадува за топлина и слънце. Но пролетта настъпва бавно, лятото и плажът са още мираж и само СПА процедурите могат пренесат сетивата в друго време и пространство. Всъщност те може да се далеч по-вълнуващи от гореща сауна, ароматна парна баня и басейн за релакс в хубав хотел или уелнес център.

Ако към класическите СПА удоволствия се добавят атракциите на воден парк, екзотични палми, естествени вълни и морски звуци, ресторанти с разнообразна кухня, водни барове и луксозен хотелски комплекс, преживяването със сигурност ще остане незабравимо.

Точно това и много повече предлага комплексът Терми Ердинг, до който се стига само за 30 мин с кола от столицата на Бавария, Мюнхен. Откриването на това уникално място, който днес привлича 1.5 млн, посетители годишно, всъщност се дължи на случайност. Когато през 1983 г. американската нефтена компания Texaco прави сондажи на  2000 м. под земята открива термална вода с високо съдържание на сяра, вместо петрол. На мястото започват да се изграждат термални бани, които са началото на днешния най-голям термален комплекс в света.

Сред тюркоазена вода, летни температури, горещи сауни и многообразие  от масажи и разкрасителни процедури човек бързо се пренася от динамиката на градския живот сред спокойствие и екзотика, при това без дълги презокеански полети и дискомфорт от часова разлика.

Големи басейни с топла минерална вода, зони за релакс сред палми, над 30 сауни и парни бани и избор от 300 козметични процедури очакват целогодишно посетителите на Терми Ердинг. Комплексът се състои от четири зони: водни атракции Galaxy с три степени на скорост: Family, Action и X-treme, Thermenparadies, Vital-Oase и Sauna Paradies. Забавлението и доброто настроение е гарантирано за всички възрасти и вкусове.

Дали заради тишината и спокойствието с екзотичен привкус, топлото джакузи или заради скоростните пързалки и усещането за потапяне в океан с истински вълни, Терми Ердинг е еднакво предпочитан както от търсещите почивка, така и от семействата с деца и любителите на адреналина. Комплексът предлага и превъзходно кулинарно многообразие – италианска кухня, азиатски специалитети или типични баварски ястия.

А за онези, които искат да се насладят по-дълго на изживяването, денят може да завърши в хотел Victory, който  разполага със 128 стаи, от чиито балкони се разкрива гледка към целия комплекс. Той се намира в центъра на Европа, а под огромния му купол всеки може да се наслади на топлината, водата и палмите и посред зима.