Любимите книги на Марк Зукърбърг, Тим Кук, Шерил Сандбърг

Чудели ли сте се какви книги обичат да четат през лятото на плажа някои от най-известните и богати хора по света? Репортерът на NBC Дилън Байърс поиска шест технически изпълнителни директори да препоръчат своето любимо лятно четиво. Кои са предпочитаните книги от Марк Зукърбърг, Шерил Сандбърг, Тим Кук и останалите титани от Силициевата долина?

 

Марк Зукърбърг – главен изпълнителен директор на Facebook

The Last Days of Night от Греъм Мур

Роман за това кой наистина е измислил електрическата крушка от сценариста на филма „Игра на кодове“. В него са преплетени истории на Никола Тесла, Томас Едисън и Джордж Уестингхаус.

 

Шерил Сандбърг – главен оперативен директор на Facebook

The Moment of Lift: How Empowering Women Changes the World от Мелинда Гейтс

Филантропът Мелинда Гейтс пише за важността на овластяването на жените и как това действие може да промени света. Авторката отправя смело твърдение: когато издигаме жените, ние издигаме човечеството.

 

Тим Кук – главен изпълнителен директор на Apple

When Breath Becomes Air от Пол Каланити

Когато млад неврохирург от Станфорд е диагностициран с рак на белия дроб, той решава да напише мемоар за смърта, спомените, семейството, медицината, литературата, философията и религията. Епилогът е написан от съпругата му д-р Люси Каланити, която съпреживява цялата битка със смъртта, заедно с малката им дъщеря.

 

Дон Остроф – главен търговски директор на Spotify

Educated от Тара Уестовър

Това е историята на Тара Уестовър, израснала в планината на Айдахо, в семейство на сървайвълисти, който са изолирани от масовото общество. Тара е на седемнадесет години, когато за първи път стъпва в класната стая. Търсенето на знания я променя, пренасяйки я над океаните и през континентите, в Харвард и в Кеймбриджския университет. Несъмнено пътешествието към себе си я кара да потърси отговор на въпроса дали все още има път обратно към дома.

 

Евън Шпигел – главен изпълнителен директор на Snap

Mortal Republic: How Rome Fell Into Tyranny на Едуард Уотс

Книга, посветена на историята как древният Рим изпаднал в тирания и защо Рим разменя свободата си за автокрация.