Летен уикенд с музика и разходки на открито

Събота и неделя наближават, значи е време за забавления! Тази седмица уикенд предложенията ни са наситени с летни приключения, здравословни разходки и богата музикална програма.

 

Църногорски събор – 12-14 юли, с. Гигинци

В сърцето на Граово ще се проведе традиционния „Църногорски събор“ от 12-ти до 14-ти юли до Гигинския манастир. Посетителите ще имат възможност да се докоснат до културата, музиката, традициите, талантите, занаятите и духа на Граовска област. Комбинацията между всички тези характерни за региона компоненти и магията на манастирската обител ще потопят посетителите в красотата и богатството на фолклора, вярата и обичайте. Събитието е с целодневна програма като организаторите са подготвили много атракции за малки и големи сред които църковна програма, изложение на породи животни, обособена къмпинг зона, както и фермерска зона с манастирски производители, демонстрации по автентични български бойни изкуства и специални фолклорни концерти.

 

Благотворителен концерт „Една детска усмивка“, 13 юли, с. Лозен

Благотворителният концерт „Една детска усмивка“ се организира с цел набиране на средства за деца с ТЕЛК, сираци, полусираци и семейства с деца в затруднено положение. Организатор е сдружение „Лозен помага“, а събраните средства ще отидат за деца от район „Панчарево“. Концертът ще се състои в събота на 13-ти юли от 20:00 часа в с.Лозен, местността „Кръстето“. Участие ще вземат гайдарски състав „101 КАБА ГАЙДИ“ и „Петко Войвода“, Кали, Рени, Гергана, Валерия Момчилова, Пламена, Поли Паскова, Милена Иванова, Калина Байрактарова, Валери Владимиров, Йоанна Маринова, Златина Узунова и още много танцови състави и изпълнители.

 

Поход до Боянски водопад, 14 юли

Освен да тренираме добре, е хубаво и да си отпочиваме качествено. Организиран поход до Боянски водопад ще се проведе в неделя, 14-ти юли, от 10:00 ч. пред Боянското ханче. Организаторите обещават неделната разходка да е наситена с много позитивни емоции.

 

Лов на загадки и безмоторни самолети, 13 юли, Южният парк

На 13-ти юли „Музейко“ затваря врати за един ден и отива да се забавлява на открито. В събота от 10:00 до 16:00 часа децата ще могат да се насладят на научни експерименти и любими игри, сред които Лов на загадки, Кой самолет лети по-надалече, да участват в томбола с награди, кът с научни закачки, който да събуди любопитството на всички фенове на забавните експерименти и още много други приключения. Мястото за забавление е в Южния парк, Голямата поляна откъм ул. Нишава.