Лесна мишена: човекът, който ограби Ким Кардашиян разказа защо е станала жертва на престъплението

Телевизионната звезда Ким Кардашиян, която на 3 октомври 2016-а преживя грабеж в Париж, е била лесна плячка за престъпниците, заради активността си в социалните мрежи. Това разказа един от членовете на бандата, считан за организатор на нападението, на разпит в полицията – сведенията са от съдебни документи, попаднали във френското издание Les Echos.

 

Предполагаемият организатор на грабежа е признал пред пазителите на реда, че бижутата на Ким Кардашиян, които са успели да откраднат престъпниците, били „подаръци от интернет”. „Скъпоценностите бяха показвани в мрежата с обяснението, че тя не носи фалшиви украшения”, – свидетелства 64-годишният Омар Аит Кедачи. По думите му телевизионната звезда съобщавала по време на престоя си в Париж, а и като цяло, всичко за себе си, просто трябвало да се погледне в интернет.

Същото, впрочем, твърдеше и шефът на полицията в Париж Кристиан Сант, когато през януари 2017-а във Франция бяха задържани 17 души по подозрения за участие в грабежа. На журналистически въпрос дали крадците са можели да следят телевизионната звезда в интернет, той отговори: „Тя дава информация в социалните мрежи през цялото време”.

Ким Кардашиян стана обект на въоръжено нападение на 3 октомври 2016-а, когато пристигна във френската столица за Седмицата на модата. Около 2:30, час и половина след като звездата се връща от мероприятие в апартаментите си в Hotel de Pourtalès, изпращайки своя бодигард в нощен клуб, заедно със сестрите й Кортни и Кендал, в сградата нахлуват петима бандити, преоблечени в полицейски униформи. Те заплашват иконома с оръжие и го принуждават да им покаже къде е отседнала бъдещата им жертва, оковават го с белезници, след което влизат в апартаментите на Ким Кардашиян. Опирайки пистолет до главата й, престъпниците завързват ръцете на телевизионната звезда и я слагат във ваната. Според източници на CNN Ким ги молела да запазят живота й, докато не залепили устата й със скоч.

След като претърсват стаята, крадците изнасят бижута и ценни вещи с обща стойност 10 млн. долара. Покрай другото Ким Кардашиян остава и без годежния си пръстен с цена около 4.5 млн. долара, който е демонстрирала в селфи в социалните мрежи буквално седмица преди произшествието. Крадците напускат местопрестъплението с велосипеди.

По-късно Омар Аит Кедичи разказа на полицията, че всички скъпоценности са били претопени и продадени, освен годежния пръстен. Любопитно е, че той не е намерен и до ден днешен.

През януари 2017-а френската полиция задържа по подозрение за съучастие в кражбата 17 души на възраст от 23 до 72 години. Тогава аномимен източник на AP съобщи, че много от тях вече са „известни с грабежи и други престъпления“. Сега, според Daily Mail, един от обвиняемите – Омар Аит Кедачи, с прякор „Старият Омар“, който преди това е бил осъждан за грабеж, и 10 от съучастниците му, включително 33-годишния му син, очакват началото на съдебния процес. Между другото, за разкриването на престъплението помогна ДНК експертизата – анализът на биоматериали, взети от белезниците, показа, че те са били използвани и при други обири, извършени от Омар Аит Кедачи.


Ким Кардашиян не пострада физически по време на обира, но преживя сериозен шок.
В продължение на три месеца след случая тя не публикува нищо в социалните мрежи. За първи път заговори за обира през януари 2017-а в една от сериите на риалити шоуто „Животът на Кардашиян“. „Ще ме застрелят в гърба. Не мога да изляза. Толкова мъчно ми става, когато се замисля “, – каза през сълзи на сестрите си Ким Кардашиян.
Пак тогава,в началото на януари, за първи път от няколко месеца в Instagram се появи семеен видеоклип на телевизионната звезда от честването на Коледа със съпруга й Кание Уест и децата им Норт и Сейнт.