Lamborghini Zyrus Lp1200 е най-мощният проект на марката

Zyrus Engineering е съвсем нова компания, базирана в Норвегия, реализирала най-мощното Lamborghini досега. Върховната им концепция се гради от персонала и инженерите, които наброяват екип от над 20 души за обслужване на автомобила, когато той бе изкаран на пистата. Самата кола е още по-впечатляваща. Изградена на базата на шасито от Lamborghini Huracan Supertrofeo, а всичко останало е проектирано от Zyrus, изцяло от въглеродни влакна. Освен тях в автомобила ще видите само карбон и олекотени компоненти.

Двигателят от Lamborghini V10 е снабден с два масивни турбо компресора способни на 1200 конски сили. В свят на Twin Turbo колите, които са предназначени за обществените пътища и имат този огромен потенциал от мощност, никой не беше правил пистово фокусирано би-турбо Lamborghini Huracan, където работата на двигателя е съпоставена с шасито, управляемостта и аеродинамиката. Нито един от сегашните автомобили Lamborghini Twin Turbo не може да издържи 10 обиколки на пълно натоварване на пистата Nordschleife, без да се счупи или да влезе в бокса. Тази кола е тук, за да промени това и да покаже колко е силна.

Както се вижда, автомобилът се предлага с масивни охладители и напълно възстановен аерокомплекс, който прави над 1200 кг. притисквателна сила. Той е изцяло наблюдаван от Smart Dash ™ системи за управление, включително телеметрия чрез 4G Network, което дава възможност на екипа на Zyrus дистанционно да проследява и решава всички проблеми по време на тестовите кръгове.

Nürburgring Nordschleife е доказателство, че не всяка кола може да издържи за дълго по нейните завои. Пистата има всичко, за да изпробва възможностите на Zyrus Lp1200. Бързи аеро завои, твърди спирачни зони, дълги разтягания и много технически части, изискващи перфектната настройка между мощност и управление.

Известните автомобилите Twin Turbo от Underground Performance и Heffner са сред най-уважаваните в хипер класата(коли над 1000к.с.), но това е първото Twin Turbo Lamborghini с фокус на трасето и управление, който съответства на производствената му мощност. От Zyrus сериозно се занимават с производството на много надежден автомобил за писта, тъй като издържаха три дни пълни тестове на Nordschleife дори на мокро. От този тест бяха събрани много данни.

Lamborghini Huracan LP1200 Zyrus Engineering в момента преминава още повече пробни обиколки, преди да бъде предаден на клиент с голям късмет срещу седемцифрена сума. Екипът на Zyrus направи промо тестове в Абу Даби (Yas Marina) през декември миналата година.