Lamborghini Huracan Evo – скорост и иновации

Производителят Automobili Lamborghini се възползва от Consumer Electronics Show, което се проведе миналата година в Лас Вегас, за да интегрира приложението Amazon Alexa в гамата на Huracan Evo.

По този начин Lamborghini става първият производител на автомобили, който започва да използва апликацията Alexa в спортна кола. Това ще позволи на пътниците да контролират чрез гласова команда конфигурациите на климатика, светлинната атмосфера или температурата на отопляемите седалки на автомобила.

Alexa дори ще бъде обединена със системата LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) на задвижването на четирите колела Huracan Evo. С други думи, това е първата стъпка в стратегическото партньорство с Amazon, което проправя път за други бъдещи разработки.

„Lamborghini Huracan Evo е невероятен спортен автомобил. Той позволява на нашите клиенти да се съсредоточат върху пътя, което подобрява изживяванията им зад волана“ – каза Стефано Доменикали, президент и изпълнителен директор на Lamborghini. „Lamborghini трасира бъдещето и това е първият път, когато един производител ще предложи система за управление чрез Amazon Alexa, за да обедини интелигентните контроли на Alexa и стандартните възможности.“

След иновациите идват техническите характеристиките: Двигателят е 5.2 литров V10 със седемстепенна скоростна трансмисия. Конските сили са заковани на точно 630 , за които отговаря подобаващ traction control system и 20 цолови сребристи джанти. Ускорението от 0-100 става за зашеметяващите 2.9 секунди. Базовата цена на автомобила е около 262 хил. долара, а опцията Amazon Alexa ще бъде налична през 2020 г. за всички модели в гамата на Lamborghini Huracan Evo, включително за новия модел RWD (rear-wheel drive).