Special Weekly

Ladies First

ТРИУМФ НА ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ НА SOFIA FASHION WEEK 2015

S 250 4f742411 9cf3 4cfa a0b0 3f178c96f37b
S 250 f1f14644 aafb 495b bc2c 3e68f778adc2

Новата високотехнологична зала EFE Marinela беше домакин на първото издание на Sofia Fashion Week 2015 през септември. По време на грандиозното модно събитие бяха представени общо 55 актуални колекции на български и световни модни брандове. Организаторите от 359 Model & Talent в лицето на г-жа Мария Бонева и г-н Владимир Иванов, с личната подкрепа на сем. Маринела и Ветко Арабаджиеви, категорично показаха, че София може да бъде достойна модна столица в световния моден календар.

В трите дни на мащабното събитие парадът на красотата и стила премина в многочасови ревюта. Първата вечер бяха представени 12 чужди марки и представителства; вторият ден от събитието даде възможност на 21 български модни къщи и марки да демонстрират постиженията си, а кулминацията на Sofia Fashion Week 2015 беше Haute Couture вечерта на 19 септември, когато бяха презентирани общо 22 колекции. Галасъбитието премина при засилен интерес и беше официално открито от проф. д.н. Любомир Стойков - председател на Академията за мода, който подчерта ролята на авторската и артистична мода и отдаде дължимото на таланта на българските модни творци.

Sofia Fashion Week 2015 успя да постигне основаната си цел, а именно - да даде възможност на български и чуждестранни дизайнери, модни производители и предприемачи да лансират най-новите си идеи, произведения, артикули и продукти. В продължение на три поредни дни българската столица отпразнува по един оригинален и модерен начин красотата, стила и елегантността. От показаното стана ясно, че модата в България е на високо европейско ниво. Организаторите не крият амбицията си Sofia Fashion Week да се превърне в красива и полезна традиция с мащабен културен, икономически и бизнес резонанс.