Special Weekly

Ladies First

Телефонът

Напоследък една мода, наложила се в САЩ, превзе Европа и, разбира се, в България. Любимата марка на американските юпита - BlackBerry на канадската компания RIM, става все по-популярна и у нас. Няма как да не се запитаме - какво им е толкова специално на моделите BlackBerry?


Освен че притежават уникален дизайн, функционална клавиатура и куп екстри, най-голямото предимство на тези апарати е, че дават възможност на собственика си да проверява електронната си поща по всяко време. Усещането е сякаш носите лаптоп, включен ИНТЕРНЕТ в джоба си. Освен че получавате писмата си, в момента, в който ги изпратят, лесно може да се включите и в добре познатите ICQ, SKYPE и другите IM програми.


Следващото предизвикателство е изборът на подходящ модел - от свръхлуксозен до високотехнологичен, а разнообразието е наистина голямо. Особено впечатляващи са най-скъпите модели BlackBerry, които вече се предлагат на българския пазар. Човекът, който представя на най-скъпото Blackberry , е дизайнерът Александър Амозо. Корпусът на телефона е изработен от 18-каратово злато и украсен с 4459 скъпоценни камъка с общо тегло 28.43 карата, а серията е лимитирана. Дотолкова, че засега са произведени само три телефона. Високотехнологичното бижу струва 266 760 лв. (без ДДС). А една от опциите, които предлага, е денонощно обслужваща линия, която ви информира за всичко, което ви интересува.


Сред най-скъпите на пазара е друг модел на BlackBerry, дело на известния дизайнер Амозо, който се появи на пазара през миналата година. Става дума за BlackBerry Pearl Diamond Edition, който се търгуваше за 88 000 долара, като цената включва специални консиерж услуги за период от три години.


Сега ценителите на качествените телефони могат да се сдобият и с оригинален аксесоар за своетоBlackBerry. Всеки притежател на подобно съкровище е съвсем наясно колко е важно калъфчето за перфектния външен вид на телефона. Това е причината Александър Амозо да съсредоточи усилията си в изработването на качествени аксесоари, така че в момента пазарът предлага цяла гама специални калъфчета за най-новите модели на канадската марка. Те са изработени ръчно от кожи на редки и екзотични животни като питони, щрауси и гущери. С богатата палитра от цветове калъфчетата за телефони превръщат високотехнологичните чудеса в изящни допълнения към дамските тоалети или изисканите костюми. Ориентировъчната цена за всеки от телефоните е в размер на около 400 паунда.