Special Weekly

Ladies First

Слънчевите очила

Най-пълните колекции от слънчеви очила се появяват непосредствено преди лятото, въпреки че е прието да се носят през всички сезони на годината. Традицията си е традиция - нови очила с тъмни стъкла се избират преди настъпването на горещините, а дизайнерите предлагат най-голямо разнообразие от модели тъкмо в летните си колекции.


Колкото до модните тенденции, и през тази година слънцезащитните очила си остават големи. Това е добре, защото те закриват плътно очите и ги защитават от прекалено ярката светлина. Но очилата за предстоящия сезон не са екстремално мащабни, така че да закриват половината лице, подобно на футуристична карнавална маска. Актуалните модели за това лято са обикновени и леки, дори визуално. Никакъв метал, прекалено блестящи украшения или префърцунени форми, само лека цветна пластмаса. Очилата трябва да украсяват лицето, а не да го скриват или изцяло да го затъмняват със собствения си блясък. Затова пък формата на рамките може да е всякаква. Разнообразието на цветовете и формите е особено важно предвид факта, че на една дама са необходими няколко чифта - различни за различните тоалети.

Четете още

Special Weekly
Мина времето, когато се обличахме като мъже, за да ни приемат в бизнеса

Колкото и да си компетентен, ако си зъл, хората го усещат и няма да ти се доверят

Използвайте максимално това, което Господ и родителите ви са дали, и го развивайте
Мая Георгиева е член на Управителния съвет и изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка. Започва работа в банката през 1995-а като директор на международния... Още »
Банкеръ Daily

Швейцарска банка въведе отрицателни лихви по депозитите

Смятаме, че това е по-прозрачно и честно решение, вместо да повишим таксите за обслужване, обявиха от банката Още »