Special Weekly

Ladies First

Синди Чао не създава бижута, а произведения на изкуството

Украшенията на Синди Чао са близки до природата, а любимият сюжет на дизайнерката са цветята. Може би затова нейните бижута са истински празник за очите. Марката Cindy Chao се отличава с уникалност и нестандартност - всеки пръстен сякаш разказва различна история чрез оригиналните усуквания на форми и неочакваните съчетания на скъпоценни камъни. Преди да изработи което и да е от бижутата си, Синди прави скица на украшението, а след това и восъчна скулптура на бъдещото бижу. Върху нея дизайнерката извайва и най-мъничките и прецизни детайли. След това идва ред на експертите, които казват тежката си дума за материалите, които са най-подходящи за изработването на украшението - цвета на златото и вида на скъпоценните камъни. Този процес отнема много часове, но резултатът е истинска феерия от изумруди, диаманти и рубини, съчетани с безупречно изящество.


Творчеството съпътства Синди Чао от ранна детска възраст. Дядо й е известен архитект, който е създал традиционните за Тайван храмове из целия остров. Може би от него дизайнерката е наследила изключителното трудолюбие, прецизността и изключителната отдаденост при създаването на всяко от украшенията си. Синди Чао е възпитаник на Fashion Institute of Technologyи притежава сертификат от Gemological Institute of America. След като напуска Голямата ябълка тя започва дизайнерската си кариера в Тайпе. Стремежът на Синди Чао е да съчетае модните стандарти на Запада с постиженията и философията на Изтока.


Понякога работата върху едно бижу може да отнеме две години, през които първоначалната идея да претърпи множество метаморфози. Затова пък бижутата на Синди са забележителни. Тя успява да превърне студения метал и хладните камъни в искрящи и изящни цветя, които сякаш са създадени от самата природа. Творчеството на тайванската дизайнерка е събрано в двете й колекции - Black Label и White Label. Всяко от бижутата е шедьовър, уникат, който рядко се среща в частните колекции, музеите или аукционните къщи, включително и в Sotheby's. Произведенията на изкуството, създадени от Синди Чао, се предлагат единствено в ограничен брой избрани бутици.


Всички брошки, гривни и пръстени на марката са изработени ръчно от висококачествени скъпоценни камъни и са опаковани в оригинални дървени кутии, чиито форми и размери зависят от конкретното украшение.