Special Weekly

Ladies First

Сексът и градът

Изминаха четири години, откакто HBO приключи излъчването на популярния сериал, а Кари, Тузаря и останалите от екипа трябваше да се нагодят към един свят без ldquo;Сексът и градътrdquo;. За някои този период се оказа по-успешен, отколкото за други.


НАДПРЕВАРАТА


Благодарение на един от най-големите хитове на HBO - ldquo;Сексът и градътrdquo;, всички знаят кой е Маноло Бланик, да не говорим за Сара Джесика Паркър. За времето между финала на сериала през 2004-а иnbsp; премиерата на ldquo;Сексът и градът: филмътrdquo; през май 2008-а някои от звездите се възползваха умело от тази слава. С помощта на реални цифри и оценки на рекламни специалисти, продуценти, консултанти по търговските марки и представители на някои от звездите се опитахме да сравним как се развиnbsp; професионалният живот на хората от екипа.


Сара Джесика ПаркърПазарна стойност: приблизително 25 млн. Долара


Сара Джесика Паркър привличаше най-голямо внимание сред екипа, който снимаше сериала, и с времето интересът към нея се засили още повече. Сделките започнаха да се материализират още докато тяnbsp; играеше ролята на Кари Брадшоу. Най-успешни сред тях бяха подписването на договор за лице на козметичната компания Garnier през 2000 г. и ангажиментът към Gap през 2004-а. (След три модни сезона Сара бе заменена от певицата Джос Стоун.) Междувременно актрисата сключи договор за създаването на парфюми с Coty, който според списание Ad Age е на стойност 7 млн. долара годишно, и се ангажира с дизайна на облекла за веригата Steve amp; Barryrsquo;s. А според нейните агенти от всяко свое филмово участие тя печели по над 1 млн. долара.


Ким КатралПазарна стойност: около 10 млн. долара


Най-успешният маркетингов удар на Ким беше договорът, с който тя стана говорител на парфюма Spark Seduction на Liz Claiborne. Актрисата, която изигра рекламистката Саманта, прибра още 750 хил. долара за реклама на нискокалоричен ром Bacardi, около 300 хил. за рекламен клип на Nissan извън Щатите и 300 хил. за реклама на чай Tetley, твърдят хора от рекламната индустрия. Според един литературен агент пък двете книги, които тя написа, са й донесли по 500 хил. долара. По думите на продуценти актрисата получила 400 хил. долара, за да се снима в документалния филм за HBO ldquo;Сексуална интелигентностrdquo;. Катрал изигра няколко роли в театъра и се снима в няколко малки чуждестранни филма. За ролята си в ldquo;Ледената принцесаrdquo; през 2005 г. тя прибра 600 хил. долара, разкриват източници от филмовия бранш.


Кристин ДейвисПазарна стойност: около 4.5 млн. долара


След ролята й на прекалено моралната Шарлът последваха няколко нейни превъплъщения в майки. Дейвис участва в три детски филма - ldquo;Приключенията на Шаркбой и Лава Гърлrdquo;, ldquo;Рошавото кучеrdquo; и ldquo;Космическа Коледаrdquo;, всеки от които й е донесъл по около 600 хил. долара според източници от филмовата индустрия. На маркетинговия фронт Дейвис успя да стане говорител на Maybelline, прибра 600 хил. долара за появата си в печатни реклами на Weatherproof Garment Co. и близо един милион за участието си в кампания на 7Up заедно със Синтия Никсън, разказва рекламен специалист.


Кандис БушнелПазарна стойност: около 3.25 млн. долара


Говори се, че HBO не е платил почти нищо на Бушнел за правата върху книгата ldquo;Сексът и градътrdquo;, но за това пък за романа от 2005 г. ldquo;Триумфът на червилатаrdquo; (Lipstick Jungle) авторката е получила аванс между 1 и 3 млн. долара, твърди литературен агент. Според един продуцент впоследствие Бушнел продала на NBC правата върху ldquo;Триумфът на червилатаrdquo; за близо 25 хил. долара авансово и още 250 хиляди при започване на снимките, плюс процент от приходите.


Синтия НиксънПазарна стойност: около 2.5 млн. долара


Преди сериала ldquo;Сексът и градътrdquo; Никсън, която изигра ролята на адвокатката Миранда, се изявяваше предимно в театрални пиеси. Три от по-забележителните й проекти след филма са ldquo;Топли пролетиrdquo; на HBO (в който тя изигра Елинор Рузвелт редом с Кенет Брана в ролята на Франклин Делано), телевизионният филм ldquo;Танър за Танърrdquo; от 2004-а и нетрадиционният ldquo;Малкия Манхатънrdquo;. От тези роли Никсън вероятно е спечелила по-малко от 1 млн. долара, пресмята адвокат от развлекателния бранш. За клипа на 7Up, който снима заедно с Кристин Дейвис през 2004 г., тя получи около милион, твърдят рекламни експерти. През 2006-а Синтия участва в кампания на стойност 1 млн. долара за онлайн магазина FreshDirect заедно с филмовия режисьор Спайк Лий.


Дарън СтарПазарна стойност: около 1.5 млн. долара


Един от създателите на ldquo;Сексът и градътrdquo; е все още в търсене на следващия си голям проект. Сред по-несполучливите му филми се нареждат ldquo;Поверително от кухнятаrdquo;, ldquo;Синrdquo;, ldquo;Сватовницаrdquo; и ldquo;Беглецътrdquo;. Той има договор със Sony Pictures Television, който му носи по над 250 000 долара на проект, твърди един продуцент. Последното му творение - ldquo;Кашмирена мафияrdquo; по ABC, повтаря формулата на ldquo;Сексът и градътrdquo; и проследява живота на четири приятелки.


Майкъл Патрик КингПазарна стойност: над 250 000 долара


Кинг беше изпълнителен продуцент на ldquo;Сексът и градътrdquo;. Според агента му хонорарът му за проект надхвърля 250 000 долара. След 2004 г. той се опита да направи само един сериал: ldquo;Завръщанетоrdquo;, за HBO, в който Лиса Кудроу играе ролята на провалила се актриса, опитваща се да съживи кариерата си. От него бяха заснети три епизода.


Патриша ФийлдПазарна стойност: около 1000 долара на ден


Изкусният стайлинг на ldquo;Сексът и градътrdquo; й помогна да си намери работа навсякъде - от телевизионни програми като Hope amp; Faith до игрални филми като ldquo;Дяволът носи Прадаrdquo;, където дневният й хонорар не пада под хиляда долара, твърди агент. Сега тя работи по ldquo;Кашмирена мафияrdquo; заедно с бившия продуцент на ldquo;Сексът и градътrdquo; Дарън Стар.


Мъжете с поддържащи ролиПазарна стойност: над 19 млн. долара


Безспорният победител в тази група е Крис Нот (загадъчният любовник на Кари - Тузаря). Хонорарът му за всеки епизод в ldquo;Закон и ред: умисъл за престъплениеrdquo;, в който той играе ролята на детектив Майк Лоугън, надхвърля 300 000 долара по думите на мениджъра му. Не много по-назад е Кайл Маклоклън, който nbsp;изигра първия съпруг на Шарлът - Трей. Сега Маклоклън печели по 125 000 долара на епизод като зъболекар в ldquo;Отчаяни съпругиrdquo;, сочат проучвания във филмовата индустрия. Покорителят на женски сърца Джейсън Люис, който влезе в ролята на Смит - младия приятел на Саманта, се появяваше периодично във филма на ABC ldquo;Братя и сестриrdquo;. Джон Корбет (Ейдън) участва в няколко филма, сред които и ldquo;Прекрасният живот на Хелънrdquo;. Комикът Марио Кантоне (Антъни) е единственият, който смени сериала с участия в реклами. Договорът му за озвучаването на клипове на козметичната марка Sunsilk, според един рекламен агент, възлиза на около 200 000 долара.