Special Weekly

Ladies First

Schiaparelli с нова колекция в Париж

S 250 4d020024 54d6 43d9 a0d6 b5e29df7a180
S 250 573f0a8f 2447 41e0 a601 974a222b9a12

По време на Седмицата на висшата мода в Париж през юли модната къща Schiaparelli постави ново начало с дебютната колекция на творческия директор Бертран Гийон. Името на наследника на Марко Занини е добре познато сред ценителите на висша мода. Преди да приеме поста си в  Schiaparelli Гийон е работил за Valentino, а преди това за Givenchy и Christian Lacroix.

Първата му колекция за модната къща се отличава с изключителна женственост и класика, със семпли, но елегантни силуети, които някои модни критици намират за сдържани. По-важното е, че Гийон успява да запази духа на Елза Шиапарели с някои от нестандартните щампи, искрящите цветове, сред които и запазената марка на бранда - искрящото розово, многоцветните кожени палта и ръчно рисувани мотиви.

Първата част от колекцията представи визията на дизайнера за всекидневното облекло на жената - изключително елегантно и стилно, но същевременно модерно. Предпочитаните материи на Гийон са туидът и брокатът, умело съчетани с шифон, разноцветни кожи и ръчни бродерии.

Кулминация на ревюто бе представянето на грациозните вечерни рокли, перфектно изработени от свободно падащи шифон и кадифе, деликатно украсени с кристали и бродерии.