Special Weekly

Ladies First

Последно поколение лазер заличава завинаги спукани капиляри

Съдовите звезди и спуканите капиляри състаряват кожата и се възприемат от околните като грозен дефект. Ако са на лицето създават усещане за зачервен нос или скули, а на краката, стоят като синини. В нашумялата с иновативната си техника и отлични дерматолози Хил клиник отстраняват окончателно съдови лезии с наскоро придобития последно поколение лазер Nd: YAG . Машината работи на принципа на фотокоагулация и се справя безболезнено със загрозяващите съдови звезди, червени мрежести съдове и сини капиляри. Дерматологът на Хил клиник , д-р Елеонора Валянова , споделя пред читателите на BANKER SPECIALпредимствата на иновативната техника.

nbsp;

Д-р Валянова, на какъв ефект реално можем да разчитаме, ако искаме да заличим появилите се подкожни паяжини в лилаво и синьо?

- Лазерът , с който работим е златен стандарт в третирането на съдови разширения и наистина има удивително добри резултати. Ефектът е мигновен при единичните капиляри, разширените венозни съдове на устните (Venous Lake) и т.нар. чери хемангиоми. Повърхностните мрежи от съдови разширения и венички на краката се третират от един до три пъти и също се повлияват отлично. Технологията е разработена така, че да щади околните тъкани и да коагулира прецизно нежелания кръвоносен съд, без опасност за пациента. Лазерът е подходящ за съдове с диаметър 1-4мм. А сегментирането на импулса ми помага да третирам адекватно всяка отделна кожа в зависимост от спецификата й.

Неприятна ли е процедурата?

- Технологията, с която разполагаме - Nd:YAG Synchro FT - е с вградено охлаждане, което прави терапията напълно безболезнена. Възможно е да се почувства само леко парене. Няма почти никакъв възстановителен период и пациентите не се оплакват от отоци или други странични нежелани реакции.Тъй като стените на капилярите са изградени само от един слой епитални клетки и са изключително тънки, цялата процедура трае секунда върху определения участък и няма нужда от повторно третиране.

Какви други функции има Nd: YAG лазер?

- Фиксираната дължина на вълната 1064 nm прави лазера особено подходящ за лечение на съдови проблеми, но може да се използва и за подмладяване, и стягане на кожата. В комбинация с други процедури лицето добива свеж, младежки, сияещ вид.

Nd:YAG, както и останалите апарати на DEKA, е добър за трайна епилация. Есенно-зимният период е времето, когато обезкосмяващите процедури са особено предпочитани, за да може следващото лято да имаме епилирана, чиста и нежна кожа.

Интересно приложение на новият лазер е немедикаментозно лечение на гъбички по ноктите - проблем, който засяга много от моите клиенти. Чрез дълбоко въздействащата лазерна енергия микозата се унищожава само с няколко процедури, без да се налага приемът на лекарства и да се натоварва работата на черния дроб. Процедурите са особено препоръчителни за пациенти с други заболявания, напр. диабет. Асептичното въздействие обхваща както нокътната плочка, така и околните тъкани, заразени с инфекцията, а ефективността е над 90 процента.

Всеки пациент на Хил клиник с проблемни вени и капиляри може да се възползва от безплатна първоначална консултация, ако е запазил предварително час на тел. 02439 3131.

nbsp;

nbsp;