Special Weekly

Ladies First

Piaget представи новата серия Limelight Cocktail Party

Французинът Жан Бернар Форо, който от много години е художествен директор на бижутерското направление на швейцарската къща Piaget, има специално виждане за скъпоценните предмети. Тъкмо той е авторът на естетичната линия при украшенията на марката, в която преобладават класицизма и сюрреализма. Първото направление личи най-вече в украшенията high jewellery на Piaget, а сюрреализмът и оригиналността са характерни за по-малките бижута, към които се отнасят и предметите от обновената серия Limelight Cocktail Party Piaget.

Тя е своеобразно продължение на създадената през 2009-а специална линия Cocktail в рамките на прочутата колекция Limelight Party.

Идеята на Limelight Cocktail Party е да покаже т. нар. коктейлни пръстени в буквалния смисъл на думата. Бижутата от серията представляват скъпоценна фигурка, която изобразява чаша, а централният камък - коктейлната напитка. В центъра му задължително има допълнителен детайл, който също и изработен от благородни материали - сламка за питието, късче лимон, клонче с ягода. Всеки пръстен на швейцарските бижутери е посветен на конкретна напитка.

Същото важи и за новата серия Limelight Cocktail Party Piaget, която включва пръстени и висящи украшения, изработени в чест на седем различни коктейли. Става дума за Whisky On The Rocks, Pink Lady, Blue Sea, Cherry Dream, Strawberry Margarita, Tutti Green и Pink Sunset.

В центъра на пръстена Pink Lady е разположен овален розов кварц, допълнен с два малки турмалина. Колието Pink Lady също е с подобен розов кварц, мъниста от турмалин плюс ефектна украса от брилянти, цаворити (вид гранати със зелен цвят) и изумруди. И коктейлът Whisky On The Rocks е представен с пръстен и колие с едри златисти топази, придружени с брилянти и кварц. Много красив е комплектът Blue Sea, който включва разкошни аквамарини, комбинирани с брилянти и мъниста от огнен опал.

В новата серия Limelight Cocktail Party Piaget участват и самостоятелни пръстени. Tutti Green включва едър хризолит, допълнен с бели и жълти диаманти, във формата на резенчета лимон. Акцентът на Cherry Dream е овален аметист, в компанията мъниста от турмалин и брилянти. Пръстенът Strawberry Margarita представлява бледо розов морганит (разновидност на берила), обкръжен от рубини, брилянти и изумруди. Серията завършва с коктейлният пръстен Pink Sunset, в чийто център доминира овален, сочен, почти сладникаво розов турмалин, придружен от брилянти и цаворити.

nbsp;