Special Weekly

Ladies First

Оцветяваме косата според есенния гардероб

Белгийският коафьор Енцо Риджио представи тенденциите в прическите

Енцо Риджио е творческата половина на тандема, създал водещата белгийска марка продукти за коса Code Zero. Неотдавна той демонстрира майсторството си и в България в рамките на професионалния Семинар по колористика, организиран от Вили Боршукова, собственик на салони Магама. Зад успеха на Code Zero стоят техническият директор Риджио и приятелят му Сандро Лио, които преди четири години решават да основат бранда заедно.


Хит

По време на семинара Енцо Риджио, който е коафьор, собственик на салони и на академия, разкри новите тенденции в подстригването, съчетани с модерните цветове за сезона есен-зима 2011. Най-актуални за студените месеци са медните нюанси със златисти оттенъци, оранж, нюансите на шоколад и дърво. При подстригването модерни остават и трите варианта дължина на косата - къса, средна и дълга. Според Риджио всяка от тях трябва да има различен акцент. Наситени и интензивни цветове като червеното, черното и дори бялото са задължителни за късата коса, същото важи и за кичурите в тях. Медните нюанси и движението, което добавят в прическата, са хитови за средната дължина, особено ако се добавят кичури.


Натурализъм

Естественото се налага като основна тенденция при дългата коса, където кичурите и цветовете не се открояват рязко от натуралните, затова най-актуални са шоколадовите и дървесните нюанси. Русият цвят на косата през зимата може да се подчертае с по-тъмни кичури, които да не се различават силно от основата.


Съвет номер едно на професионалиста към дамите, които желаят да променят цвета на косата си, е да го съобразят със своя гардероб и с цветовете, преобладаващи в него. Причината е, че след боядисването изборът на дрехи се диктува най-вече от цвета на косата. За мъжете пък е препоръчително да се придържат към естествените нюанси.


Сред приоритетите на Code Zero е създаването на специализирани продукти, които да отговарят на високите изисквания на професионалистите в бранша. До края на годината марката, разработена от фризьори за фризьори, чийто официален представител у нас са салони Магама, планира лансирането на 40 цвята изцяло безамонячна боя.