Special Weekly

Ladies First

Невена Николова сбъдва цветни мечти

Ефирни материи, коприна и органза в различни цветове и кройки представи Невена Николова на второто си самостоятелно ревю Haute Couture 2011 в хотел Кемпински-Зографски. Петдесетте модела бяха в характерните за дизайнерката необичайни комбинации като искрящо жълто, опушено синьо и други интересни цветови съчетания - графит и карамел, тревистозелено и корал, синьо и кафяво.


Акцент в новата линия на Невена бяха копринените цветя с различна форма и големина, специално изработени от материите на роклите. Те могат и да се носят като отделен аксесоар, което внася практичност дори и в строго официалните модели, обясни дизайнерката. За разлика от повечето ревюта прическите на моделите не бяха еднакви. Всяка рокля има свое послание и предполага различно излъчване и стил. Както дрехата трябва да подхожда на жената, така и косата трябва да пасва на лицето и да подчертава красотата й, допълни Невена.


Тази година дизайнерката промени и начина на представяне на роклите. През 2010-а в ревюто участваха само известни модели. Сега исках акцентът да е върху роклите, затова се спрях на нови и по-непознати лица, каза Невена. Но и тя не устоя на изкушението да покани цяло съзвездие от красиви дами като Юлия Юревич, Райна Налджиева, Никол Станкулова, Галена Димова и Надин Хайдар да дефилират на подиума.


Дизейнерката е обмисляла идеите за роклите си около година, а същинското ушиване, повечето на ръка, е продължило близо шест месеца. За колекцията си Невена получава подкрепата на ателието за френски дантели Sophie Hallette, което работи с марки като Chanel, Christian Dior, Prada и Givenchy.