Special Weekly

Академията за мода обяви

Най-елегантните българи за 2014-а

S 250 25cc730c cec8 4ccb 861a 5234e486a6ea

Алисия, Валерия Велева, Велизар Соколов-Заки, Григор Димитров и Мария Силвестър – това са най-елегантните българи за 2014-а в конкурса „БГ модна икона” на Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков.

Новите носители на приза “БГ модна икона” бяха избрани след онлайн гласуване и от експертна комисия на Академията за мода, включваща 40 водещи модни и лайфстайл журналисти. Основните критерии за избор на най-елегантните българи са: изискан вкус, модерен стил, безупречна култура и професионален успех. По този повод проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, сподели: „От година на година нашият конкурс все по-убедително показва, че стилът и визуалната култура на българите търпят еволюция, макар и противоречива. Най-новите победители в класацията „БГ модна икона” са от шоубизнеса, спорта и журналистиката. Това е несъмнен знак, че представителите на тези сфери трябва да си дават сметка за голямото влияние – включително и естетическо, което оказват върху обществото, и да бъдат още по-взискателни към своето публично поведение и външността си. Като ги поздравявам най-сърдечно, желая им нови, още по-големи професионални и житейски успехи!”

Високият приз за елегантност и стил "БГ модна икона" се връчва за шеста поредна година. Церемонията по награждаването и галаспектакълът с модни дефилета се състоя на 10 декември (сряда) във "Витоша Парк Хотел". По традиция непосредствено преди официалната церемония бяха показани и най-новите колекции на: VHK Fashion с дизайнер Веселка Крачунова, българската марка очила KWIAT, галерия-бутик RoRa с дизайнер Росица Рангелова, RICHMART, Paloma Fashion с дизайнер Поля Кинова, „Агресор” с дизайнер Марияна Папаличева и модели на Стоян Радичев.