Special Weekly

Ladies First

Музата на BVLGARI

S 250 ad572719 c561 4ffa 8d82 505c14d3c2ca
S 250 1602b6af bb5e 490e bf5b 2ad083825f7f

Легендарната римска бижутерска къща Bvlgari ознаменува 130-годишния си юбилей с блестящо представяне на новата си колекция MVSA на XXVII антикварно биенале в Париж. То се състоя през септември 2014-а под тържествените сводове на Гран Пале.

Цветните камъни отново са първа цигулка в изключителната симфония, наречена MVSA Bvlgari. В бижутата присъстват рубини, сапфири, изумруди, а също нефрити и полускъпоценни камъни, които създават на практика безкрайна цветова палитра. В същото време следвайки стила и потребностите на клиентите си, марката показа невероятни украшения с диаманти, които са пълноправна част от нейната история. Обикновено подобни бижута се купуват от клиенти, които има къде да ги носят - на балове, оперни представления, официални вечери - и представляват скъпоструваща инвестиция.

Всъщност името на колекцията MVSA означава муза - в чест на музите, покровителки на изкуствата, възпети в древногръцките легенди. И тъй като за бранда е важно да подчертае римските си корени, названието на колекцията се изписва по старинния латински начин.  Bvlgari е марка , в която се сливат органично две велики култури – римската и гръцката. Бижутерската къща е основана от гръцкия преселник Сотириус Булгарис, който започва да работи в Рим като антиквар, събирайки старинни бижута и часовници. Стилът на бранда се оформя окончателно в епохата dolce vita, но е ориентиран към историческите канони на Средиземноморието -  римските, гръцките и етруските украшения. В MVSA се усеща и духът на  Вечния град, с неговата древна архитектура и паметници, а всички бижута в колекцията са само в един екземпляр.

Част от историческите скъпоценности в MVSA са предоставени от клиентки на къщата Bvlgari. Други семейство "Булгари" изкупува на търгове, за да си върне най-ценните екземпляри, които могат да разкажат стотици истории – романтични и драматични, приказнии понякога мистични...  В украшенията от юбилейната колекция има невероятно много детайли, препращащи към архивните рисунки на римската марка от 20-те и 30-те години на ХХ век.

MVSA включва скъпоценности, принадлежали на Елизабет Тейлър - като изумителното колие от платина, изумруди и брилянти, поднесени за сватбен подарък от Ричард Бъртън през 1964-а. Великата актриса била възторжена почитателка на бранда и обичала да казва: "Знам само една дума на италиански и тя е Bvlgari".

С величествената юбилейната колекция MVSA бижутерите на BVLGARI предлагат нов прочит на древногръчките легенди и на римската история във вид на исторически и съвременни украшения, които вълнуват със своите цветове и обеми.  

Четете още

Special Weekly

Bvlgari засия с цветовете на Parentesi Cocktai

Трудно е да се назове по-съдбоносна колекция за римската бижутерска къща Bvlgari от Parentesi. На пръв поглед тя не би трябвало да е толкова важна за бижутерската... Още »
Банкеръ Weekly
Татяна Дончева, лидер на политическа партия "Движение 21", пред в. „БАНКЕРЪ“

Сегашните партии са един бизнес кръг

Имуществото на фалираната КТБ на практика се разделя между групата около ДПС и групата около правителството на ГЕРБ, категорична е бившата червена депутатка. Още »
Банкеръ Daily

Билетчето за градския транспорт в София става 1.50 лв.

Хартиеният билет ще струва с 50 стотинки повече, докато цените за електронния билет и картите няма да се повишават. Още »