Special Weekly

Ladies First

Мода в духа новата еманципация

Модна къща Жени стил на известната дизайнерка Евгения Живкова ще представи своята колекция за сезона пролет-лято 2010 Нова еманципация на 9 март в Рейнбоу плаза. Ще бъдат показани 65 облекла, разпределени в девет теми.


Когато създавах новата колекция, имах предвид променящото се положение на жената в обществото - все по-решителна, все по-изтънчена, все по-изискана и с оригинален стил. Заедно с това тя продължава да бъде романтична и мечтателна, дръзка и самоуверена. Това ме кара да мисля, че навлизаме във време на нова еманципация. Пролетно-лятната дамска мода на Жени стил е издържана в духа на тази нова еманципация и, надявам се, ще допринесе за положителния и успешен имидж на съвременната българка! - споделя Евгения Живкова.


Този път тя е заложила на свободния, дори безгрижен силует, който провокира чувствителната женственост на блузите, туниките и свободнопадащите рокли. Визията се допълва от ефирните материи, които са използвани - копринен шифон и копринен сатен. Саката са разнообразни, част от тях следват своя собствена линия, напомняща на блейзърите, които се съчетават с поли, панталони бричове и рокли. При тях са характерни вградените биета и ширити. Друг основен елемент при саката са шал-яките . Блузите и бюстиетата са свободни и небрежни, изработени от ефирни материи, с набори и чупки. Голямо е разнообразието в кройките на полите и роклите, чрез които е изразен романтичният стил. Някои са с формата на лале, други имат волани, но задължително присъства и класическата права пола. Дължините около коляното доминират, но се наблюдава и умерена тенденция към леко скъсяване. Панталоните са прави, тип морков или широки а ла Марлене Дитрих, къси панталонки и панталони, наподобяващи бричове.


Дрехите са подходящо комбинирани с бижутата на Валентин. А колекцията ще бъде представена от моделите на Визаж Модел Груп.