Special Weekly

Ladies First

Конците за фейслифтинг са абсолютен бестселър

Една от хитовите процедури в Хил клиник е революционната и абсолютно безопасна технология - поставяне на резорбируеми конци. С микротънки игли подкожно се имплантират нишки по специална схема, която вътрешно "армира" лицето и шията. Ефектът е удивителен, особено ако се комбинират с други процедури като ботокс, който е класика за горната част на лицето, и филъри, запълващи обемите в околоочния контур, назолабиалните гънки и марионетните бръчки! От терапията са се възползвали много дами, които се нуждаят от повдигане на отпуснати кожни участъци и заличаване на бръчки, включително и представителки на  артистичния и журналистически елит в България.

"Търсех поддръжка с естествен продукт, която да няма нищо общо с агресивните подобрения. Доверих се на преценката на моя любим дерматолог д-р Елеонора Валянова да изгради поддържаща структура от мезоконци на лицето ми. Самото им поставяне отне малко време и веднага след това усетих опъване. Месеци по-късно лицето ми видимо се промени, резултатите виждам в огледалото, а когато изглеждам по-добре, се чувствам по-добре!

Ива Дойчинова, журналист

 

Д-р Валянова, какво представляват мезоконците и защо толкова нашумяха напоследък?

- Мезоконците са по-меката алтернатива на хирургическия лифтинг. С тяхна помощ отпуснати кожни участъци се повдигат, бръчките се изглаждат, кожата се подобрява, но без скалпел и разрези. Естетичните дерматолози в света в момента я слагат на първо място в порфолиото си, защото е атравматичен метод, с изключителен моментален резултат, практически без възстановителен период. Пациент, на който съм поставила мезоконци, излиза от кабинета ми само с няколко микроскопични убождания от иглата, много рядко се получават мимолетен оток или синина, които отминават буквално за няколко часа. Ефектът от мезоконците продължава повече от 24 месеца, защото едновременно с лифтинга се постига стимулация на собственото производство на колаген, което прави кожата тонизирана, сияйна, с еднороден тен. На Ива Дойчинова поставих мезоконци по схема за млада кожа и те чувствително подобриха състоянието на лицето й, витализираха и обновиха областите около очите и скулите, стегнаха овала. Поставям конци за втори път, първата процедура направихме през 2014-а. Щастлива съм да видя, че последователната грижа и терапевтичният дългосрочен план, който изградихме заедно и продължаваме да следваме, дава отлични резултати.

Имат ли и други приложения освен в областта на лицето и шията?

- Освен лицето част от пациентите искат да реконструират и тялото си. Методът се използва и за намаляване на излишен обем в областта на корема и за повдигане на седалището (постигане на ефекта на "бразилско дупе"). При отпуснати участъци в горната част на ръката при по-възрастни или при рязко отслабнали хора конците са незаменими.  Допълнително благотворно влияние на външния вид оказва подобрената  микроциркулация на кръвта и общото освежаване на кожата.

Има няколко вида конци, според структурата на самата нишка и материала, от който са направени. Комбинирам ги според състоянието на отделното лице или шия и желаната трансформация на зоната. Важно е да се отбележи, че методът осигурява деликатни резултати, запазват се чертите и естественото изражение на лицето. Веднага след поставянето можем да видим около 30% от планирания краен резултат през следващите седмици и месеци подобрението се развива.

Антиейдж процедурата се предшества от безплатна консултация с лекар от Хил клиник, за да се обсъдят очакванията на пациента, спецификите на метода и последващата грижа за третираните участъци. Повече информация за мезоконците и лифтинг конците може да се получи предварително от Хил клиник на тел. 02/439 3131.