Special Weekly

Жени Стил представи

Колекция есен-зима 2013/2014 година

Модна къща Жени стил с дизайнер Евгения Живкова представи новата си колекция есен-зима 2013/2014 в зала Сигма на Paradise Centre. Тя включва 60 облекла, които представят съвременната жена дръзка и същевременно уверена в себе си.

Новата линия показва връзката между изкуството и модата, изразени чрез обема, силуета и прецизното им съчетаване с различните материи.

Три тенденции при саката

Саката са без ревери и с подчертана чрез пеплум талия, дължината им е около ханша.

Саката тайори са къси, дължината им е малко под талията, закопчаването им е до под шията. Тези тайори са изработени от букле с ръчно извезани фестони. Гарнитурите върху дрехата са изработени от един и същи плат чрез ръчно изнищване на платовете.

Третата тенденция залага на разнообразието от класически блейзери. При някои от моделите се съчетават две или три материи и десени като кадифе, вълна и тафта, точки и флорални мотиви.

Поли и рокли с няколко дължини

Полите и роклите с дължини около и над коляното остават и през този сезон, но силно присъствие има и новата за сезона дължина под коляното. Тя е характерна за тесните прави поли. Разкроените рокли и поли издават лека романтична нотка. При някои рокли талията е подчертана с панделка, а роклите с прав изчистен силует са с обемни ръкави от шифон.

Панталони, палта, ризи, блузи

Панталоните са тесни, с дължини до и над глезените.

По-смелите дами могат да облекат къси панталонки, които се съчетават с блейзер.

Палтата са с дължини над коляното и наподобяват дълго сако.

Ризите са изработени от шифон и коприна и са взаимствани от мъжките, като женственост им придават вградените дантели и избродираните мъниста.

Блузите са от шифон и дантела с обемни романтични ръкави.

Цветове: червено, черно, бяло, бежово, бордо, златно.

nbsp;

Материи: Букле, вълна, кашмир, дантела, тафта, шифон, трико, кадифе.

nbsp;

Десени: Райе, каре, флорални мотиви, пепит, точки.

nbsp;

Лице на колекцията беше Андреа Стефанова, а ревюто беше представено от манекени на модна агенция Визаж Модел Груп.

nbsp;

nbsp;

nbsp;