Special Weekly

Ladies First

„ЖЕНИ СТИЛ” ПРЕДСТАВИ КОЛЕКЦИЯТА „ГОТИК МОДА И ПОП-АРТ”

S 250 fd03d103 07eb 48eb a41b 503b65c79b58
S 250 35ff6d25 1551 4dbf b4e9 7c8c672d87f3

Колекцията „Готик мода и поп-арт” есен/зима 2015-2016 на модна къща „Жени стил” с дизайнер Евгения Живкова разказва история – тя е адресирана към дамите, които намират своята женственост, експериментирайки със силуета, цветовете и материите, за  да изразят индивидуалността си.

Колекцията за сезона е вдъхновена от два ярки стила в историята на модата. Единият е

Готик стилът на обличане

в който съжителстват много субкултури, но водещото е изразяването на собствения стил  чрез черни дрехи или дрехи в тъмни нюанси. Черното яке или сако разиграно с пеплум в талията се комбинират с малка черна рокля, пола или панталон.

Материите

използвани за всекидневните облекла и бизнес костюмите, са: вълна, трико, кожа, ръчно тъкани тъкани, наподобяващи черга, също и материи, изработени по нови технологии, правещи ги да изглеждат релефни и плътни. При тези облекла за закопчаване като акценти са използвани метални ципове. Смокингите с панталони с разнообразен силует, наподобяващи мъжка визия и съчетани с бели ризи, са изключително актуални за сезона.

Вечерните облекла

в този стил са малки черни рокли и дълги черни рокли. Някои модели са разкроени и с набор в талията, други са прави с дължина до коляното. При тях са характерни дългите ръкави и съчетаването на няколко вида дантели. Дългите официални рокли са изработени в комбинация от коприна и дантела, също и от бродирана мрежа.

Черните облекла, характерни за готик модата, се разнообразяват с облекла вдъхновени от

Поп-арт културата

При тях са използвани ярки цветове като тюркоазено, зелено, турско синьо и лилаво. Характерни са абстрактните, дори сюреалистични принтове, както и принтовете взаимствани от масовата култура.

Целта на тези модели е да изненадват и да правят жените забележими. Нуждата за удовлетвореност се изразява върху облеклата във вид на ярки картини или необичайни детайли. В една дреха се съчетават вълнени и копринени платове с един и същи принт. При някои от моделите като допълнение е добавена дантела и тафта.

Като контрапункт на черния готически стил, стилът поп-арт в колекцията е микс от цветове с необичаен закачлив рисунък, за който е характерно изваждането на няколко отделни елемента от оригиналния им контекст и наслагването им върху един плат и дреха. Миксирането на принтове с различна пропорция, правят дрехите да изглеждат по-интересни.

Материите

вълна, кашмир, кожа, шифон, коприна, тафта, дантела, трико;

Цветовете черно, тюркоазено, зелено, турско синьо, лилаво, бяло.

Представянето на модната колекцията, чието лице е Андреа Стефанова,  се състоя в зала „Сигма” на Парадайс център. Сред гостите на ревюто бяха представители на модния, културен и бизнес елит, посланиците на Полша, Катар, Сърбия и Судан, Царица Маргарита, Виолина Маринова - председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на банка ДСК, Светлана  Шаренкова и  други.