Special Weekly

Ladies First

Жанета Джамбазка, изпълнителен директор и заместник-председател на управителния съвет на ЗАД "ВИКТОРИЯ"

Г-жо Джамбазка, с какво жената мениджър е по-добра в работата си?

- По принцип управлението е съвкупност от много и различни процеси. Това предполага наличието на определени качества, които трябва да притежава един мениджър, независимо от факта към кой пол принадлежи. Основното предимство на жената мениджър е по-добрата интуиция и адаптивност към промените, нагласата да има поглед и към детайлите на бизнес процесите, както и вниманието, което отделя на хората в компанията, която ръководи.

Има ли женски тайни в застраховането?

- Всеки мениджър  има своя индивидуален подход и стратегия, за да постигне целите си. Това предполага и жените в застраховането да имат различни подходи или да ги наречем женски тайни. Умението да балансираш интуицията, разума и емоцията за мен е женска тайна.

Как балансирате между професията и личния живот?

- В последно време нарушавам баланса в полза на професията. Умението за баланс между професията и личния живот за една жена е изкуство. Полагам усилия да разпределям времето си и за двете неща, например след по-дълъг период на натовареност отделям време за възстановяване и обичам да пътувам.

За какво не Ви стига времето?

- Конкретно в този период да отида на ски в Пампорово, където е моето място за зареждане.

Без какво не можете в ежедневието?

- Не мога без много неща, зависи от гледната точка, нали знаете поговорката, че човек може и с две, и с двеста. В общия смисъл, като жена не мога без семейството и приятелите, като мениджър не мога без екипа си!

Какво е Вашето разбиране за успеха?  

- Формулата за успех е резултат от много компоненти, но основните за мен са: ясна визия, стратегия и цел + професионален екип + желание за работа. Когато човек е търпелив, последователен и открие баланса между желанието и възможностите, които има, и  качествата, които притежава, може да постигне добра реализация на целите, които си е поставил.

Какви подаръци обичате да получавате?

- Тези, които са подарени с любов и желание за изненада.

 

 

 

Четете още

Special Weekly

Предизвикателствата правят живота интересен

Заместник изпълнителният директор и член на управителния съвет на ЗАД "Виктория" - Юри Копач, пред Special:
Пикът в общото застраховане бе през 2008-а. След това последваха няколко сравнително тежки години, главно заради кризата, която ни налегна във всички сектори на... Още »
Параграф22 Daily

С тълкувателно решение ВКС уеднаквява съдебната практика при конкуренция между наказателна и административнонаказателна отговорност

Деецът не следва да носи едновременно наказателна и административнонаказателна отговорност в случаите, когато с извършеното от него деяние са нарушени едновременно... Още »
Банкеръ Weekly

"Покрусеният" Пеевски

Довчерашният фаворит на три правителства и депутат от ДПС Делян Пеевски се обиди жестоко на държавата и прекрати бизнес начинанията си у нас. В същото време обаче не... Още »