Special Weekly

Ladies First

Ярките посланията на "Жени стил" за есен\зима 2017-2018

Модна къща „Жени стил” с дизайнер Евгения Живкова представи новата си колекция за сезон есен/зима 2017/2018 в зала "Сигма" на столичния "Парадайс център". Двете линии – всекидневна и официална включват общо 65 облекла, които отправят ярки послания към модерната, работеща и активна жена. Едно от безупречните попадения бе изборът на Андреа, дъщеря на Евгения Живкова, за  лице на колекцията. 

Силуетите в колекцията са разнообразни, като основните са прав и втален. Актуална тенденция за сезона е удължаването при полите и роклите под коляното, което навлиза наравно с по-късите дължини около и над коляното.

Сред акцентите са панталоните с чупки в горната част, както и правите панталони, без допълнителен обем.

Мантата и саката са с различни видове ревери – класически свален ревер, ревер шал-яка. При тях е използвана и асиметрия – от едната страна дизайнът е решен с ревер тип шал-яка, а от другата с висок ревер.

Ризите и блузите, които се комбинират към различните облекла, са изработени от коприна, дантела и трико.

Материите за есенно-зимния сезон по традиция са по-плътни: вълна, букле, кожа, както и коприна, трико, тъкани с бродерия и дантела, която е използвана и във всекидневните, и във вечерните облекла.

Разнообразните принтове върху коприна, вълна и трико са актуални и през тази година. Един и същ принт в колекцията е използван върху различните материи, което позволява да се правят интересни съчетания на облеклата. Комбинацията от кожа и плат се наблюдава при много от моделите.

Цветовете, на които залага дизайнерката Евгения Живкова в предложенията си за есенно-зимния сезон са: черно, сиво, бежово, бяло и турско синьо. Пепитът и карето също присъстват в колекцията. Облеклата с тези десени наподобяват колежански стил, при който полите са плисирани и се комбинират със сака, ризи и блузи. Колежанската тема включва и разнообразни апликации от дантела.

Както при официалните, така и при всекидневните облекла, са използвани вградени ширити и интересни апликации на дантела, за които са вложени много часове ръчна работа.