Special Weekly

Ladies First

Хотелиерският бизнес е мое призвание

S 250 55c8d3cd 4ee6 452b b21c 4ffdf49ee118

Маринела Арабаджиева е българска бизнесдама, родена в град Пловдив на 19 декември. Завършила е международен туризъм в УНСС. Щастливо омъжена за бизнесмена Вълчо Арабаджиев и майка на четири деца, от които досега има четирима внука. Занимава се успешно с хотелиерски бизнес повече от 20 години и твърди, че усмивките на гостите и на служителите са критерият за добре свършена работа.

 

Г-жо Арабаджиева,  каква е цената на успеха в бизнеса и в частност в хотелиерския бранш?

- Успехът не е константна величина и човек трябва да се бори всеки ден, за да надскочи себе си. Това е огромна отговорност. През годините съм правила множество компромиси и саможертви, но те не са ми тежали, даже напротив. Когато погледна зад гърба си, оставам доволна от резултатите и не спирам да работя върху нови проекти. Смятам, че хотел "Маринела" ще бъде перлата в короната на "Виктория Груп". 

Вашите хотели впечатляват с оригиналния си стил. Имате ли любим сред тях и как трябва да изглежда според Вас перфектният хотел?

- Перфектният хотел разполага с широка гама услуги и се стреми непрекъснато да подобрява тяхното качество, за да посрещне и надмине всички очаквания на своите гости. Усмивките на лицата на посетителите и служителите е критерий за добре свършена работа. А на въпроса кой е любимият ми хотел, ще отговоря с въпрос- ако имате няколко деца, за кое бихте казали, че ви е любимо?

Казват, че сте една от най-сплотените и задружни фамилии. Коя е тайната за намирането на добрия баланс в личен и професионален план?

- Определено мога да кажа, че съм я открила, но не напразно се нарича тайна и смятам да я запазя за себе си.

Кои са хубавите и лошите страни на хотелиерството?

- Хотелиерството е бизнес, който носи удоволствие. Гостите ни избират нашите обекти и дестинации, за да организират празнични събития в най-съкровените си мигове - сватби, годежи, юбилеи и корпоративни партита. Споделят семейните си почивки в летните ни хотели и ваканционни селища. Щастлива съм, когато видя, че хората са удовлетворени от предоставената услуга и определям добре свършената работа като хубавата страна на този бизнес. 

В този бизнес срещите с популярни  личности са ежедневие. Има ли някоя знаменитост, която Ви е впечатлила с поведението и отношението си?

- В момента не се сещам за конкретна личност. През годините съм осъществила много делови контакти, някои от които са се превърнали в приятелства.

Казват, че сте целеустремена дама, която винаги „стреля право в десeтката". Така ли е и коя е следващата Ви голяма цел? За какво мечтаете в по-дългосрочен план?

- Не само аз, а и целият ни екип сега сме изцяло отдадени и посветени на последния ни проект – хотел „Маринела". Той е изключително значим и ние даваме всичко от себе си, за да продължим неговата славна история. Основният ни стремеж е да го наложим като един модерен бизнес хотел на световно ниво.

Вие сте една от най-усмихнатите и добре изглеждащи български бизнесдами. Как се зареждате с позитивна енергия. Имате ли хобита, спортувате ли?

- Благодаря Ви за комплимента, а с позитивна енергия ме зареждат моите очарователни деца и внуци, които към момента са четири на брой. Работата е моето хоби и тя също ме прави щастлива.

Неведнъж сте попадали в челото на класациите за най-добре облечените дами. Имате ли любими дизайнери и модни стилове, които следвате? Какви бижута харесвате?

- Като всяка жена имам своето време да се погрижа за себе си, но това не е водещо в програмата ми за деня. Привърженик съм на италиански и френски дизайнери, но категорично не робувам на конкретни брандове - обичам да миксирам и да оставям собствен отпечатък върху аутфита си. Съвършенството в облеклото на една дама е достигнато не когато няма какво да добави, а когато няма какво да премахне. Слънчевите очила са аксесоар, без който не мога. А любимите ми бижута са тези, които са ми подарени от близък човек. 

Без какво не можете в ежедневието си и как преминава един Ваш работен ден?

- Без чаша кафе. Ежедневието ми е много динамично и изпълнено с множество работни срещи, тъй като аз и съпругът ми участваме активно в бизнеса, който развиваме от години.

Остава ли Ви време да четете. Коя е любимата Ви книга?

- Да, много обичам да се разтоварвам, четейки книга. Любимите ми жанрове са криминалният и любовният.

Каква искахте да станете като дете и кое поприще бихте избрали, ако можехте да започнете отначало?

- Ако върна времето назад, не бих променила абсолютно нищо в живота си, мечтата ми винаги е била да се занимавам с интериорен дизайн и архитектура. Всеки има своята съдба и нещата ни се случват, така както трябва. Хотелиерският бизнес е моето единствено призвание. 

Какво Ви прави щастлива?

- Най-щастлива се чувства, когато съм обградена от цялото си семейство и всички сме живи и здрави. Може да прозвучи леко тривиално, но годините и опитът са ме научили, че няма по-ценно от здравето и усмивката на любимите ни хора.