Special Weekly

Ladies First

Евгения Живкова представи своята Еуфория

Еуфория е името на новата пролетно-лятна колекция, представена от модна къща Жени Стил на една от най-известните български дизайнерки Евгения Живкова. Това, което обединява 50-те облекла, изработени в разнообразни съчетания, са различни материи и шарки са обемите и силуетите, подчертаващи женската индивидуалност.


Роклите са хит за предстоящите пролетни и летни дни. Дизайнерката ги представя в цялото им многообразие - прави, разкроени, широки и свободно падащи по тялото, с много волани и набори. Платовете се съчетават чрез различни срязвания и геометрични форми, а гарнитурите от дантела и мрежести ефирни материи придават специален акцент и очарование на роклите.


Саката са с разнообразен силует, докато панталоните са класически прави. Бюстиетата и свободно падащите блузи са провокативна изненада за това лято. Акцент при тях са плисираните волани и рюшове. Официалните рокли, къси и дълги до земята, са изработени от платове с много релефни цветя, а разголените рамене и гърбове им придават елегантност.


Евгения Живкова използва богата палитра от багри за лятото - пясъчно-земни тонове, тюркоазено синьо, ярко цикламено, червено, синьо, бяло и черно, понякога в дръзки съчетания. Дрехите са изработени от материи, подходящи за топлите дни - шифон, коприна, тафта, сурова коприна, дантела, трико, батиста и памук. Десените също са разнообразни - точки, цветя, карета и дюс.


По традиция ревюто на модна къща Жени стил събра в зала 3 на НДК представители на българския елит. Лице на колекцията е 15-годишната дъщеря на дизайнерката е Андрea Стефанова, която открай време има афинитет към модния подиум. Освен нея на ревюто дефилираха '84Мис България 2009 Антония Петрова, Росица Иванова, Ромина Андонова, Виктория Джумпарова , Юлия Юревич, Биляна Йотовска.