Special Weekly

Ladies First

Emporio Armani

Колекция Пролет - Лято 2014

Водни лилии

Омагьосани, незавършени визии на градини в началото на времето, където спокойна или ромоляща, водата отразява сенките на растения, цветя и облаци. Това е легендарната естествена сцена, която вдъхновява новата колекция на Emporio Armani, и чрез използването на цветове и основни форми внушава символична модерност. Разположена между реализъм и абстракция, колекцията Emporio Armani предлага въздействащо бъдеще, в което природата е отразена в суровостите на високите технологии.

 

Цветове и нюанси

Хоризонт от светло синьо, синьо-сиво и пухено розово. Флорален дизайн в зелено и наситени нюанси на тропически цветя. Различни флорални десени, съчетани с минималистични черни микро мотиви, като геометрични форми редуцирани до тяхната чиста същност.

 

Линии и пропорции

Лекотата на платовете и материалите създава деликатна женственост. Меки, гъвкави якета , понякога направени от технически тъкани, парадират с безупречно чиста линия, постигната чрез термично запечатване на мястото на шевовете. В Guru визията, те са съчетани със slimhip панталони, с двойни плисета и широки крачоли, достигащи до глезените. Сандалите с флорален мотив и тънките клинове, които покриват кожата като татуировка , придават цялостен вид на роклите и полите, пренасяйки ефекта на непрекъснати щрихи, които от своя страна засилват чувството на завършена фигура.

 

Визии и намеци

Ефектът на цветето е пресъздаден чрез плисета, движения на платове, инкрустации върху кожени якета, или само с един квадратен джоб, оформен като малка водна лилия, надничаща от джоба на якето Guru. Прашец от кристали, топлинно запечатани към тюла, осветява сякаш с вълшебна пръчка дамските рокли.