Special Weekly

Ladies First

Драматична промяна и блясък

Някъде след 40-ия рожден ден започваме да забелязваме промяна в кожата в резултат от преживените емоции през годините. Най-бързо се уморява долната половина на лицето, където се очертават първите назолабиални бръчки, наблюдава се отпуснат лицев контур и хлътване на бузите. Шията също страда от сухота, вертикални линии и липса на еластичност.

Тогава за пръв път ни минава мисълта да се обърнем към естетичен дерматолог, който да избере продукт с коригиращ ефект. За възможностите да се подобри външният вид без драстични хирургични намеси разговарям с д-р Елеонора Валянова в Хил клиник.

Д-р Валянова, има ли нещо ново и ефективно на пазара - продукт, който да помага на лицето и шията с деликатен резултат?

- Бюти индустрията предлага широк спектър от продукти, които компенсират изгубения обем и запълват бръчките. Стремежът напоследък е да се разработват субстанции, съчетаващи няколко ефекта. Един от най-добрите филъри в момента е биостимулиращият филър ELLANSÉ. Той не само заличава бръчките, но и предизвиква усилено производство на собствен колаген. Смятам го за отлична комбинация между филър и стимулатор, създаден на основата на поликапролактанови микросфери, разтворени в специално подготвен гел. Държа да работя с качествени, безвредни продукти. Затова съм спокойна, поставяйки ELLANSÉ, чиито клинични проучвания показват висок биологичен толеранс, отлична резорбция, а основната му съставка – мек полимер, е одобрен от FDA. Филърът има и друго предимство, ценено високо от моите пациенти – предлага се в няколко варианта за трайност - една, две, три или четири години. Удължената му резорбируемост го прави финансово изгоден, тъй като с една терапия резултатите се запазват дълго време.

В кои зони е подходящ да се постави?

- Доверявам се на ELLANSÉ, когато трябва да омекотя лицето в долната половина, да запълня назолабиалните и марионетни бръчки, да освежа шията и деколтето, да коригирам скулите, а също така да възвърна загубения обем в горната част на ръцете.

Как се чувстват пациентите по време и след процедурата?

- Предварителното нанасяне на специален крем спестява неприятното усещане по време на поставянето. Консистенцията на продукта е лека, затова се инжектира равномерно и безпроблемно в зоната. Разликата във външния вид се вижда веднага след процедурата. Резултатът се запазва за дълго време, а вторичният ефект от стимулацията на колагеногенеза осигурява регенерирана и свежа кожа месеци наред. Препоръчвам да се избягва прекомерното излагане на слънчева светлина в продължение на два-три дни, но няма други ограничения. Няма и противопоказания за съвместно използване с ботокс терапия или мезоконци.

 

Повече за процедурата научете на www.hillclinic.com или на тел. 02 439 3131.