Special Weekly

Ladies First

Д-р Елеонора Валянова е дерматолог на Teoxane за България

S 250 89261de2 4ae3 4c57 8ba7 0e005bdd7fe1

Прецизната техника на работа и уникалният подход в антиейдж стратегията на д-р Елеонора Валянова за всяко отделно лице привлякоха вниманието на една от най-мощните световни концерни Teoxanе. Тя и още две естетични лекарки от Хил клиник: д-р Лидия Ванеска и д-р Румяна Кожухарова, са избрани за дерматолози обучители при поставянето на новите динамични филъри за България.

В естетичната медицина използването на филъри на основата на хиалуронова киселина за компенсация на изгубени обеми и интензивна хидратация са своеобразна класика. Стремежът на производителите е непрекъснато да усъвършенстват продуктите, да постигат максимална гъвкавост и трайност. Новите филъри на Teoxane са с патентована формула за специфично омрежване на хиалуроновата киселина. Те предоставят на естетичния лекар хиалуронова киселина с високоеластични възможности. Поставена в зоните, където лицето има най-силна мимика, тя се деформира по естествения ход на чертите, а след това отново се връща в първоначалния си вид. Предимствата им са очевидни - моментален ефект, еднократна процедура с разгръщащ се във времето още по-добър резултат, съчетаемост с други процедури за подмладяване, без предварителна подготовка и практически без възстановителен период. Ето още някои любопитни подробности, които д-р Валянова сподели за нашите читатели.

 

Доволни ли са пациентите Ви от ефекта на новите хиалуронови филъри?

- Работата ми с RHA филърите показва висока удовлетвореност от страна на моите пациенти. Филърът стои естествено в зоната, където е поставен, движи се заедно с мимиката и по елегантен, нежен начин коригира появили се бръчки, хлътвания, загубен обем.

За колко време се запазва постигнатият резултат?

- В зависимост от множество фактори като генетична предразположеност, възраст и цялостно състояние на кожата трайността на филърите варира между шест и 12 месеца. През лятото и при стил на живот, който включва много спорт или ползване на сауна, резорбцията му леко се усилва, но наблюдавам устойчиви резултати като цяло.

Кои зони са подходящи за корекция с филър?

- "Динамичните" филъри Teosyal имат няколко разновидности, които използвам според специфичните нужди на пациентите си и дълбочината на бръчките по кожата. Намирам ги за особено удачни, когато трябва да възстановя обема на лицето, да постигна сочност на устните, да запълня назолабиалните гънки или "долината на сълзите". Работя с тях и в зоната ръце, което е последният хит в антиейдж терапиите. Ръцете издават нашата възраст и ако сме полагали усилия само за лицето и шията, след време разликата в качеството на кожата е очевидна. Затова все повече хора да търсят корекция на горната част на дланите. Динамичните филъри действат чудесно там,  като ревитализират и възстановяват добрия им външен вид.