Special Weekly

Ladies First

Coco mademoiselle - ароматът на супержената

Модата отминава, но стилът остава, твърди Коко Шанел, основателка на най-известната и шикозна модна къща в света. Тя създава свой неповторим стил, който не се поддава на влиянието на времето, а идеите, реализирани от нея в началото на XX век, се оказват наистина революционни. Потвърждение за това е и новият Coco Mademoiselle, лек изискан аромат... с чувствен чар. Началото на Coco Mademoiselle е цитрусово, с ясно отличаващи се акорди на портокал и бергамот, преливащи в цветна сърцевина на жасмин и роза, придавайки по този начин прозрачност и бистрота на цялостната композиция на аромата. Базисните нотки на ветивер, пачули, бял мускус и ванилия са като естествен завършек, носещ чувственост и пленяваща екзотика.


Кийра Найтли, рекламно лице на Coco Mademoiselle, се превъплъти в ролята на независима, женствена и чаровна прелъстителка, за да представи новата версия на парфюма. Британската актриса участва в изключителен рекламен клип, който я показва като фаталната жена, яхнала ретро мотоциклет Ducati. Изкусителката бърза за среща с привлекателен фотограф, който трябва да заснеме фотосесия за аромата. Облечена е със секси бежов костюм и няколко капки от невероятния парфюм. Очарованието й е убийствено и фотографът е пленен от излъчването на актрисата. И както винаги, когато става дума за Chanel, действието се развива в Париж, на легендарния площад Вандом.


Рекламният клип е дело на прочутия английски режисьор Джо Райт, който вече е работил с Кийра Найтли във филма Гордост и предразсъдъци. Джо казва, че рекламата започва като разказ за привличането на един мъж и жена, които показват това само с поглед. Въздействието на клипа се подсилва от красивите интериори, очарованието на актрисата, майсторството на режисьора и музиката на Джос Стоун. Това не е първата реклама на Coco Mademoiselle, в която Кийра Найтли участва. Тя стана лице на парфюма през 2007-а, сменяйки модела Кейт Мос.