Special Weekly

Ladies First

Червила

Съвременно червило е не само декоративна козметика, но и защитава, и възстановява нежна кожа на устните, като й осигурява необходимото овлажняване и подхранване. До неотдавна тази вещ, присъстваща във всяка дамска чанта, притежаваше само едно свойство - да украсява. Днес разнообразието от полезни свойства и цветови нюанси на червилата, могат да объркат и най-изкушената следовница на модата.


За първи път започват да използват червилото в Месопотамия преди около 5 хил. години. Багрилото за устни било познато и в Древния Египет. Там то се изработвало от червен пигмент, пчелен восък и животинска мазнина. Египтянките предпочитали червило в тъмни оттенъци, от което може да се направи извод, че по онова време са били на мода тънките и точно очертани устни.


От Египет червилото се пренася в Древна Гърция, а след това и в Рим. Но в тези държави се намирали както привърженици, така и противници на багрилата за устни. Един от противниците бил прочутия Клавдий Гален, който не бил срещу козметиката изобщо. Просто се опитвал да предпази жените от използването на опасни козметични средства. В онези времена в червилото се използвали пигменти, които били отровни (миниум, цинобър). Но това не плашело дамите, които били готови на всичко заради красотата.


Еstee Lauder


Pure Color Crystal - истински цвят, блясък и перфектно покритие. Свеж аромат на смокиня.


Pure Color Gloss Stick - призматичен перлен блясък, прозрачно до средно покритие и хидратиращи съставки.


Signature Lipstick - хидратиращ комфорт, пълно покритие, New Synthetic Hi-Tech Waxes, кремообразно сияние и класически цветове от бледи до наситени.


Pure Color - дълготраен цвят, от средно до пълно покритие, успокояваща формула със сатенен блясък и свеж аромат.


Lip Balm е цветен балсамза устни с S PF 15,който хидратира омекотява и изглажда устните като ги предпазва от слънчевите лъчи. Цветът е доста наситен, а текстурата много приятна и достатъчно плътна, за да се използва и като червило.


nbsp;


Givenchy


Новият Gloss Interdit не е само блясък за устни. С изисканият си силует, с професионалната четка, с искрящите цветове и високотехнологичната си формула той превъплъщава духа на Givenchy. Мигновен изглаждащ ефект чрез микросфери хиалуронова киселина, които запълват микрорелефа на устните.


Givenchy изобретиха ново измерение цветове, което носи името Rouge Interdit. За пръв път са използвани многослойни течни кристали и пигменти, отразяващи светлината. Rouge Interdit е перфектната комбинация от артистичен дизайн и функционалност, елегантност и простота.


nbsp;


Chanel


Модерно, елегантно и лесно за носене, новото червило от Chanelе въплъщение на уникалната жена, която е в крак с времето. Rouge COCO е повече от червило, то е начин на мислене. Продуктът се предлага в изобилие от цветове, съдържа розова цветна нотка, подчертана от плодови акценти с аромат на малина върху ванилена основа.


nbsp;


Dior


Dior Addict - пленителен блясък и нова чувственост, вдъхновена от модните дефилета Ready-to-Wear от John Galliano за Dior.


Ultra-Gloss - блестящ гланц, който придава поразителен обем на устните.