Special Weekly

Ladies First

Чантите

Според проучване на Мартина Захариева, колекциите аксесоари Пролет/Лято 2008 се характеризират с изключително ярка цветова гама, дръзко излъчване, обемни форми, изтънченост в материите и акцент върху ръчната изработка на детайлите.


Чантите са големи, меки и са предназначени за модерната жена със самочувствие, която не се страхува да покаже и своята чувствителна страна. Водещ при всички световни марки е стилът bdquo;торбаrdquo; ndash; красива, привличаща внимание, удобна за носене и изключително практична. Философията този сезон: bdquo;Колкото по-голяма, толкова по-голямаrdquo;.


Elsa tweny на Lancel притежава свой ярък женствен стил, фриволност и заоблена обемна форма, за жените с лесноразпознаваем, но труден за имитиране стил. Създадена е в чест на 20-ия рожден ден на чантата-икона Elsa. (снимка 1)


GOLD е поредното бижу в колекцията на Versace. Формата е правоъгълна, концепцията е урбанистична, посланието е функционалност, а стилът ndash; абсолютна женственост. Предлага се в съблазнителни бляскави нюанси на златистото с меден и сребрист оттенък, а изработката отново е от най-фина кожа. (снимка 2)


Модели тип bdquo;торбаrdquo;, без прегради преобладават и в колекцията чанти на MaxMara. Цветовете са пастелни, а материалите са висококачествени кожи, често с животински принт. Портмоне и обувки в същия цвят допълват ансамбъла. (снимка 3)


Signature bag в колекцията аксесоари на Escada е чантата bdquo;Маргаретаrdquo; (по името на основателката на компанията). Създадена е от най-добрите материали чрез най-сложните похвати на ръчното занаятчийско майсторство. Всяка отделна чанта демонстрира свой персонален характер. Агнешката напа е ръчно плисирана в Италия по сложен метод. Цветовете са ярка фуксия, елегантно бежово или kласическо черно - идеални за всякакъв повод. Мотивите напомнят мавританските керемиди и правят чантата bdquo;Маргаретаrdquo; индивидуален шедьовър. (снимка 4)


Ключовите думи и при аксесоарите на MarcCain са bdquo;обемни, широки и с ново усещане за блясъкrdquo;, характеризиращи градския имидж при моделите. Новата мания е блясъкът, а сребърните и металик материали могат да се комбинират с ярки цветове. Така се създава изцяло футуристична визия. (снимка 5)


Звездата в колекцията аксесоари на Versace е Bubble, блестяща със своя обем, уникална ръчна изработка и привличащо погледа плисе. Чантата е направена от изключително луксозна мека кожа и създава уникално усещане при допир. Цветовата гама включва ярки и наситени тонове като електриковосиньо, розово и оранжево. Уникалност в чантата внася и пискюлът, с който завършва ципът. (снимка 6)