Special Weekly

Ladies First

Cavalli завладя и София

Марката Just Cavalli стъпи за пръв път официално на българския пазар с откриването на свой монобранд бутик в сърцето на столицата. Двуетажният магазин е разположен върху 260 кв. м и се намира до централния вход на хотел Шератон. Вътрешният дизайн е дело на Italo Rota, единственото студио, което отговаря за интериора на всички бутици на Cavalli.


След прерязването на лентата на новия бутик неговите собственички Силвия Колева и Славея Янева поканиха гостите си на коктейл и представяне на модели от колекция пролет-лято 2011. Анималистичната естетика, която е в основата на творчеството на Cavalli, доминира и в пролетно-летните предложения, представени под вещото ръководство на проф. Любомир Стойков. Сред специалните гости на събитието бяха посланикът на Република Италия у нас Стефано Бенацо и международният мениджър продажби на ITTIERRE - Антонела Дзапа, които поздравиха присъстващите на събитието.


Предложенията за пролетта и лятото на прочутата италианска марка са разделени в дамска и в мъжка колекция. Част от моделите включват актуални иновативни принтове, вдъхновени от филмовия хит на 2010-а - Аватар.


Темите в дамската колекция са Animal Day, Lingerie, Scuba Fowers и Animal Night.


Повлияни от африканското сафари дрехите в Animal Day са изработени от деним, памук и изтъркани материи, а основните цветове напомнят кал, слонова кост и кварц. Доминиращите елементи са жирафският принт върху фон от слонова кост и винтидж ефекта, който моделира петната.


Lingerie е секцията, въплъщаваща предпочитанията на съвременната романтична жена. Повечето тоалети в нея са изработени от ефирни материи като фин памук и контрастират със сложни цветови нюанси.


Scuba Fowers пък е посветена на лятото и провокира с ярки цветове и фини, свежи материи, а принтовете върху тоалетите са вдъхновени от разнообразни подводни мотиви. Вниманието в тази част на колекцията грабва рокля с едно рамо с огромно изображение на пъстроцветен папагал. Впечатляващи са и моделите от прозрачни материи, обсипани с изумрудени листа.


Вечерната тема Animal Night е блестящ завършек на дамската част от колекцията. Въпреки името си тя е силно свързана с дневния стил, заради цветовата гама, включваща пясъчни нюанси, слонова кост и сребристо, допълнени с класическо черно.


Анималистичният дух на Cavalli е в основата и на мъжката колекция. Едната от темите - Stromboli - е вдъхновена от едноименния див, тъмен и горещ италиански остров. Дрехите, предназначени за деня, са с удобни силуети, изработени са от леки винтидж платове, например памук във всичките му разновидности.


Ефирни памучни материи, ярки цветове и къси дължини на панталоните характеризират темата Malibu. Облеклата са удобни, практични и лесни за комбиниране, а основните цветове са жълто, зелено, оранжево и тъмносиньо в различни нюанси.


Марката е разработила и специална тема, съобразена с вкуса на модерния градски бизнесмен. Цветовете в секцията City - сиво, пясъчно бежово и бяло, са предпочетени най-вече при изработването на голяма част от ризите.


Авангардна иновация в колекцията на Just Cavalli за пролетта и лятото са Denim Fittings Labels. Това са етикети с наименования на различните видове кройки на всички дънки от марката. За удобство на клиентите, етикетите няма да се променят през сезоните, за да може всеки лесно да открие моделите, които са подходящи за него.