Special Weekly

Ladies First

„Ангели и демони в косите

Тенденции в косите за сезон есен зима 2013/2014

Юри Шкарпетин, треньор на Alcinaза Русия и топ коафьорът Вили Боршукова представиха на специално ревю прически от новата колекция Ангели и демони, есен-зима 2013-2014 г., на немската козметична марка Alcina. Двамата коафьори направиха и демонстрация на три прически от колекцията върху част от моделитев столичния хотел Св. Георги.

nbsp;

ТЕНДЕНЦИИ:

 

Тази есен и зима жените уверено ще носят кожа и металически орнаменти. Уникалността изпреварва еднаквостта - това е идеята на новите модни тенденции. В този дух стилистът Пол Геринг подготви новата есенно-зимна колекция на Alcina - Ангели и демони, в която прическите изразяват индивидуалност и стремеж към лукс. Колкото противоположни са ангелите и демоните, толкова и една прическа може да бъде стилизирана по различен начин в зависимост от случая.

Актуални са къси подстрижки и преливане на цветовете, което придава голямо движение на косата. Водещо е преливането на сектори с компактни геометрични линии. Косата може да се носи дълга отстрани и на тила.

Когато става дума за цветове, ще доминират кафявите тонове в меки нюанси. Русото все още е актуално, но кафявото определено е водещо. Остава предпочитанието към коса сякаш целуната от слънцето: натурално кестеновокафяво с леко изсветлени краища. Създава се усещането, че косата е изсветлена естествено от слънчевите лъчи.

През този сезон има още една изненада: завръща се преструктурирането на косата. Но не става дума за старомодното къдрене от изминалите десетилетия. Новиятметод просто придава повече обем.