Special Weekly

Ladies First

София Борисова с грандиозно ревю

S 250 8d960244 2baa 4612 b1d8 6e2529a29f83
S 250 c6638898 5fed 4bac ae7e 3325bacf6498

Двукратната носителка на приза „Златна игла“ София Борисова представи новата си колекция Lace magic 2015 на бляскаво ревю в зала „Диамант“ на хотел Рамада-София. Главната дизайнерка на Romantika Fashion показа над 90 тоалета, разделени в три линии - за специални поводи, изискани и екстравагантни вечерни рокли и романтични сватбени рокли, които са запазена марка за София.

Наред с класическите дълги рокли за пръв път присъстват и различни кройки панталони, ефектни ризи и гащеризони.  Характерното за Lace magic 2015 е  лекотата  на тоалетите. Въпреки обема те са изработени от ефирни и уникални дизайнерски материи, с които работят световни имена в модата. Модната диктаторка на 2015 "дантелата" е представена в целия си блясък и всички разновидности - от финна и нежна до винтидж и макраме, комбинирана от телесен цвят и модерните за сезона маслено зелено, тъмно червено и  класическо черно.

София Борисова предлага една истинска феерия от цветове: пудра, блуш, какао, роял, жълто и класическата комбинация от черно и бяло. Облеклата изцяло са съобразени със световните модни тенденции за сезон пролет-лято 2015-а. Дизайнерката акцентира върху тоалетите с прав, изчистен силует и същевременно предлага на дамите ефектен и изящен гол гръб, с който ще подчертаят своята женственост и сексапил.

В Lace magic 2015  присъстват и 12 limited edition тоалети, изработени от скъпи дизайнерски  дантели и многопластови естествени коприни, украсени с кристални орнаменти, изработени специално за марката Romantika Fashion в едни от най-известните фабрики в света. На всеки от тях присъства логото на марката, изработено от благороден метал в Париж.

„Изработването на тоалетите ми отне повече от шест месеца, а в някои от роклите вложих над 20 часа ръчен труд. Исках да направя една различна, бляскава и луксозна колекция. Истински бях завладяна, вдъхновена и омагьосана  от диктаторката в световната мода - дантелата“, споделя София Борисова.

С част от колекцията Lace magic 2015 дизайнерката ще кандидатства за престижното haute couture изложение AltaRoma Fashion Week, а в края на май ще представи сватбените си тоалети на специално ревю в Италия.

Финалът на модния спектакъл бе запазен за романтичната и ефектна сватбена рокля. Този сезон тя е обемна в линия „принцес“,  комбинирана с модните цветове карамел и екрю, обшита с множество кристали  и дантелени  орнаменти в различни форми,  и, разбира се, допълнена с ефектен дълъг воал. Тя бе представена от лицето на колекцията Мисис България World 2014 Кристиана Костадинова.