Кралското семейство – герои на нов анимационен сериал The Prince

Цялото кралско семейство е увековечено в нов сатиричен анимационен сериал. След като Меган Маркъл и принц Хари, заедно с невръстния им син Арчи напуснаха Англия, британското кралско семейство стана обект на специален интерес.

Орландо Блум ще озвучава принц Хари.

Решението на младата двойка да се откаже да изпълнява кралските си задължения се прие нееднозначно. В момента Хари и Меган са в Канада и ние тепърва ще научаваме какви са плановете им за бъдещето.

Кондола Рашад ще озвучава Меган Маркъл.

Едно е сигурно – Маркъл, която има опит като актриса и е добре познато лице и в Съединените щати, и във Великобритания – е много вероятно в определен момент да получи предложение от Холивуд. Всъщност, към Маркъл и Хари вече бе отправена покана да се присъединят към поредицата Netflix The Crown, както и към „Ежедневното шоу“ с Тревър Ноа. И макар все още да нямаме някаква конкретна информация за завръщането на Меган Маркъл на големия и малкия екран, интересът към бъдещите й творчески планове продължава да е голям. Може би тъкмо сега е идеалният момент за сатиричен телевизионен сериал, посветен на кралското семейство. А има ли по-подходящ жанр за това от анимацията?

Поне така смята продуцентът на Family Guy Гари Джанети. По информация на Deadline идеята на Джанети да създаде анимационна поредица, посветена на кралските особи, току-що е била одобрена от HBO Max. Любопитна подробност е, че освен че е автор на сценария и продуцира анимацията, Джанети ще озвучи и главния герой – 6-годишният принц Джордж, синът на принц Уилям и херцогиня Кейт.

Франсис де ла Тур ще озвучава кралица Елизабет II.

Тъкмо през погледа на Джордж, който вероятно един ден ще застане на трона, кралското семейство е подложено на безпощаден коментар и анализ.

Гари Джанети ще озвучава принц Джордж.

По повод новия анимационен сериал Сара Обри, която отговаря за оригиналното съдържание по HBO Max, коментира: „Толкова сме развълнувани, че зрителите на HBO Max ще представим света, създаден от Гари Джанети в „Инстаграм“. Така те, също като феновете на Джанети в социалната мрежа, ще научат, че Джордж може да бъде много смешен, изненадващо сладък и в същото време – шокиращ. Нямаме търпение да видим какви образи е създал Гари за HBO Max, имайки предвид, че в „Инстаграм“ форматът, в който работи, е много по-малък.

Том Холандър ще озвучава и принц Филип, и принц Чарлз.

Коментарът на Сара Обри бе по повод картинките (меметата) на Джанети в „Инстаграм“, които той поства, представяйки как малкият Джордж възприема кралските особи. За тези, които следят Джанети в социалната мрежа, новият сериал, озаглавен The Prince, е продължение на минипародията, която той създава в „Инстаграм“. Действието в новия сериал ще се развива в близо 775 стаи на Бъкингамския дворец и в него ще е ангажиран впечатляващ актьорски състав.

Луси Пънч ще озвучава Кейт Мидълтън.

Орландо Блум – звездата от „Карибски пирати“ – ще озвучава принц Хари; Кондола Рашад – Меган Маркъл, Луси Пънч – Кейт Мидълтън. Том Холандър ще има нелеката задача да озвучава и принц Филип, и принц Чарлз. С гласа на Алън Къминг ще ни говори икономът Оуен, Франсис де ла Тур ще е кралица Елизабет II, а Юън Реон от „Игра на тронове“ – принц Уилям.

Юън Реон ще озвучава принц Уилям.

Според някои британски коментатори тъкмо сега е най-удобният момент кралското семейство да стане обект на сатира. Според други – анимацията може да обиди мнозина. Но предвид опита на Джанети с Family Guy и работата му в тандем с американския аниматор Сет Макфарлън, който стои и зад други известни рисувани поредици за възрастни, той би трябвало да е наясно с каква реакция биха били посрещнати двусмислените му послания и пиперлив език.