Колите на най-богатите

Ако някога сте се чудили какви коли карат най-богатите хора в света, ще останете изненадани колко достъпни за джоба са някои от тях. Макар че някои от тях наистина са по-обикновени, отколкото бихте могли да очаквате, други ще предизвикат немалка завист у автомобилните ентусиасти.

 

  1. Bentley Continental Flying Spur

Ако купите тази кола, ще олекнете с 300 000 долара, но пък ще се окажете в компанията на мексиканския телекомуникационен магнат Карлос Слим Хелу. С такъв автомобил няма нищо изненадващо, че той сам шофира до работа и обратно всеки ден, както се говори.

 

  1. Porsche 959 Coupe

Притежаването на 959 Coupe е почти невъзможно не само заради цената – някъде между 225 и 400 хиляди долара, но и заради изключителната му рядкост. Едва 230 души са собствениците на автомобила в целия свят, а сред тях е и шефът на Microsoft Бил Гейтс.

 

  1. Toyota Land Cruiser

Австралийският милиардер Андрю Форест, по прякор Туиги, ползва ту един Mercedes със свалящ с покрив, „достатъчно възрастен, че да има правото да гласува“, ту една скучновата Toyota Land Cruiser, която е идеална за теглене на ремаркето му за превозване на коне.

 

  1. Ford F-150 King Ranch

Не се оставяйте да бъдете заблудени от този относително евтин камион за 40 000 долара: щом е достатъчно добър за Алис Уолтън, наследницата на многомилиардната компания Wal-Mart, значи е достатъчно добър и за всички нас.