Кои плажове в Хърватия да посетим това лято

Избираме места на Макарската ривиера, на островите и в околностите на Дубровник.

 

Потърсете райските плажове на Хърватия близо до Дубровник, Задар и Сплит, както и на над хилядата острови, разпръснати из Адриатическо море. Въпреки че през лятото е пълно с туристи, има по-отдалечени и по-закътани плажове, на които царят спокойствие и красотата.

 

Златни Рат

Известен още като Златния рог, Златни рат е покрит от двете страни с перфектен пясък. Плажната ивица с дължина над 600 м.  се намира на няколко километра от град Бол, на южния бряг на остров Брач. Тюркоазените вълни и подходящия за уиндсърф вятър, привличат както любители на водните спортове, така и туристи.

 

Пунта Рата, Брела

Идеалният залив в северната част на Макарската ривиера е заобиколен от скали и борове, но далеч не е див – отпуснете се в частна зона и си вземете шезлонги под наем. Недалеч от Пунта Рата има залив, на който се намира плажът Подраче, многократно  определян за един от най-красивите в Европа. Има смисъл да посетите и двата.

 

 

Betina Cave, Дубровник

До този плаж, на юг от Дубровник, може да се стигне само по море – с водно такси или с каяк. Там пътешествениците с приключенски дух ще могат да се порадват на пещерни арки и минимум любопитни очи.

 

 

Стинива, остров Вис                                                                                                                          

 По време на Втората световна война на това място са се събирали войници, а днес е един от най-красивите плажове в Хърватия. Пътят по суша е затруднен, така че е най-добре до отидете до залива и до плажа Стинива с лодка.

 

 

Частен плаж Little Green Bay, остров Хвар                                                                          

Едно от най-красивите места на остров Хвар принадлежи на хотела Little Green Bay – отпуснете се на едноименния частен плаж, заобиколен от маслинови дръвчета, в меки шезлонги или си вземете под наем комплект за гмуркане. Тази опция е достъпна за гостите на хотела.

 

 

Нугал

Отдалеченият и скрит зад планината Биоково плаж Нугал, е още една интересна дестинация по крайбрежието на Макарска Ривиера. Най-вече за нудистите.

 

Дубовица, остров Хвар

Този сегмент от брега на остров Хвар е уютен и тих, водата е прозрачна и спокойна. Бонусът към живописния пейзаж е, че ще може да разгледате морското дъно.

 

 

Бане, Дубровник

На едно от най-известните места в Южна Далмация винаги може да се отървете от тълпите, ако си резервирате няколко шезлонга в частната половина на плажа. Тя е покрита с камъчета, и от нея се разкрива омагьосваща гледка към града.