Келтски хороскоп: Духовно животно, положителни и негативни черти

Докато растем ние научаваме, че има два зодиака – западният, който ние използваме, и китайският. Но се оказва, че почти всяка древна култура, докато наблюдавала знаците на природата и звездното небе, е създала собствен зодиак. Днес ще ви запознаем с този на древните келти.

 

Неслучайно, когато чуем за древните келти, се сещаме за техните шамани, друиди, митове и легенди, пълни с всякакви чудати и вълшебни същества. За тях природата и магията били много важни, а духовният и физическият свят – неразделно свързани.

Някои видове животни, които вдъхновили келтските народи, станали съпътстваща част от тяхното всекидневие. Става дума, че не само започнали да причисляват всеки човек към някое от тях, според неговите физически и умствени качества, но и самите животни се превърнали в духовни водачи на хората в материалния свят. Впрочем келтите също смятали, че човек или се преражда в неговото духовно животно след смъртта си, или произхожда от него.

 

Ето кои са 13-те духовни животни според келтския зодиак:

 

 

1. Елен (24 декември – 20 януари)

Позитивни черти: естествени водачи, упорити и търпеливи

Негативни черти: горделиви, начумерени и работохолици

Тези, които са родени под знака на Елена, имат впечатляваща визия. Вие сте готови да преминете през всякакви трудни изпитания с търпение и високо вдигната глава. Елените също се славят като трудолюбиви и добри лидери, за които честта е много важна. Вашият късметлийски цвят е белият.

2. Котка (21 януари – 17 февруари)

Позитивни черти: схватливи, интелигентни и интуитивни

Негативни черти: резервирани, пакостливи и невъздържани   

Вие сте физически бързи личности, с ум остър като бръснач. Успявате умело да балансирате и тялото, и ума си. Колкото ви харесва да сте обичани, толкова и да сте независими. Котките имат нужда от творчески занимания, за да потискат пакостливата си страна. Вашият късметлийски цвят е сивият.

3. Змия (18 февруари – 17 март)

Позитивни черти: комуникативни, мъдри и страстни

Негативни черти: непредсказуеми, прекалено практични и апатични    

Въпреки спокойното ви излъчване, вие сте пълни с енергия. Обичате мистериите и постоянно се опитвате да разгадаете как е устроен светът. Надарени сте с комуникативни умения и се справяте доста гъвкаво с всяка ситуация. Вашият късметлийски цвят е зеленият.

4. Лисица (18 март – 14 април)

Позитивни черти: енергични, забавни и авантюристични

Негативни черти: лукави, свръх самоуверени и дистанцирани   

Тези, родени под знака на Лисицата, са винаги готови да се впуснат в ново приключение. Колкото и да обичате шегите, никога не бихте засегнали нарочно вашето семейство или приятели. Привличате всички с вашата харизма.  Вашият късметлийски цвят е червеният.

5. Бик (15 април – 12 май)

Позитивни черти: лоялни, интуитивни и организирани

Негативни черти: твърдоглави, прекалено чувствителни и буйни   

Също като Телците, Биковете са силни и непоклатими. Вие сте страхотни приятели и неслучайно всички ви се доверяват и очакват добър съвет от вас. Не обичате лъжите и предателството. Харесвате фините неща в живота. Вашият късметлийски цвят е бледожълтият.

6. Морско конче (13 май – 9 юни)

Позитивни черти: адаптивни, интелигентни и с богато въображение

Негативни черти: интровертни, неотстъпчиви и потайни   

Носи ви се славата на много изобретателни хора. Бързо се адаптирате към промените. Имате много добра памет и бистър ум. Обичате да сте в добра компания и да правите останалите щастливи. Вашият късметлийски цвят е лилавият.

7. Орехчета (10 юни – 7 юли)

Позитивни черти: очарователни, самомотивирани и грижовни

Негативни черти: антисоциални, лесно разсейващи се и прекалено емоционални

И вие като птиците обичате да сте свободни и да не ви се казва какво да правите. Вие не само обичате да сте сами, но обожавате и музиката. Мнозина харесват да са във вашата компания заради веселото ви и безгрижно настроение. Вашият късметлийски цвят е тъмнозеленият.

8. Кон (8 юли – 4 август)

Позитивни черти: силни, лоялни и страстни

Негативни черти: конкурентни, драматични и вироглави

Тези, които са родени под знака на Коня, са силни личности, които се открояват най-много сред останалите. Вие сте много харизматични и добри водачи. Славите се не само със страхотното си чувство за стил и мода, но и с много добрата си ориентация. Вашият късметлийски цвят е сребърният.

9. Сьомга (5 август – 1 септември)

Позитивни черти: мечтатели, интуитивни и весели

Негативни черти: невнимателни, чувствителни и потайни

Сьомгите са прочути с мъдростта и креативността си. Говори се, че тези, които са родени под знака на Сьомгата, са фактически мост между физическия и духовния свят. Затова доста често могат да ви се явят пророчески сънища, които не бива да неглижирате. Понякога можете да останете неразбрани и неоценени от останалите. Вашият късметлийски цвят е кафявият.

10. Лебед (2 септември – 29 септември)

Позитивни черти: грациозни, спокойни и почтени

Негативни черти: резервирани, мистериозни и нагаждачи

Вие имате не само благородна осанка, но и специфични вкусове и страсти. Прочути сте с добрата си организация и око за дребни детайли. Понякога останалите могат да се чувстват засенчени от вашата красота и грация, но ще продължават да ви уважават и ценят.  Вашият късметлийски цвят е розовият.

11. Пеперуда (30 септември – 27 октомври)

Позитивни черти: съпричастни, социални и организирани

Негативни черти: невнимателни, капризни и вятърничави

Вие сте душата на компанията, така че неслучайно хората разчитат на вас за контакти и добре прекарано време. Обожавате да мечтаете и да се чувствате свободни. Пеперудите също така обичат и оценяват простите неща в живота. Вашият късметлийски цвят е синият.

12. Вълк (28 октомври – 24 ноември)

Позитивни черти: безстрашни, почтени и фокусирани

Негативни черти: упорити, несоциални и резервирани

Тези, които са родени под знака на Вълка, може да не са способни на компромиси, но са много смели. Обичате трудностите и препятствията и възможността да се доказвате. Въпреки че доста често се движите самостоятелно, хората ви ценят за вашата доброта, честност и лоялност. Вашият късметлийски цвят е оранжевият.

13. Ястреб (25 ноември – 23 декември)

Позитивни черти: мъдри, амбициозни и щедри

Негативни черти: свръх самоуверени, безотговорни и инати

Понякога сте се прекалено вглъбили във вашите проблеми, а чрез действията си може да нараните неволно хората около вас. Въпреки това вие сте щедри, мили и добри приятели. Въпрос на време е да се справите с всеки проблем или трудност. Вашият късметлийски цвят е златният.