Как забогатяват богатите

Като видят успял човек по телевизията или в живота, първата мисъл на мнозина е, че просто му е провървяло, или веднага започват да го подозират в кражби и мошеничества. И през ум не им минава, че почти всички милионери са родени в провинциални, малки градове, учили са в обикновени училища и са започнали да работят на нископлатени длъжности.

 

Каква е разликата между хората, които притежават голям капитал, и онези, които едва свързват двата края, критикувайки непрекъснато всичко и всички, освен самите себе си?

 

  • Забогатяват не онези, които печелят много, а онези, които харчат разумно. Ако всеки месец спестявате част от доходите си, след време ще бъдете по-богати от хората, които харчат всичко, което печелят.

 

  • Времето е скъпоценен ресурс, който не може да бъде върнат или натрупан. Богатият човек винаги се стреми да използва времето разумно, да развива себе си и бизнеса си, дори през нощта.

  • Трудът за работодател носи ограничени доходи. Съществува таван, който няма как да надскочите. Дори да сте най-добрият специалист в областта си, не е възможно да работите повече от 24 часа в денонощието. Ако притежавате собствен бизнес, той ще може да работи и без вас, което открива нови перспективи.

 

  • Рисковете и експериментите са неразделна част от успеха. В някои случаи те са основният компонент в състезанието с конкурентите на пазара.

 

  • Социален кръг. Ако искате да сте богати, общувайте с  богатите. Кръгът от вашите познати определя насоките и поставя нови цели пред вас. Общуването с богатите не ви позволява да се отпускате и ви стимулира да успявате още повече.